Statistik for utroskab

Overskousvej 7 | 2500 Kbh | 61661900

Parterapi-parterapeut.dk i København | Kasper Larsen


RELATIONS- & PARTERAPI


PRAKSIS SIDEN 2002

FULDTIDSPRAKSIS

KØBENHAVN VALBY ST


TLF 6166 1900


MANDLIG CERTIFICERET

FAMILIE-, IMAGO OG PARTERAPEUT

COACH, SEXOLOG OG PSYKOTERAPEUT


Life is just beginning!

Process over perfection!

Never give in, never give up or quit!

If you never try, you'll never know!

The best is yet to come!

And Love will conquer all!


What else is possible?

And how does it get even any than that?
Hvordan kommer man over utroskab | Parterapi-parterapeut.dk | KøbenhavnUtroskab & parterapiSkilsmisse

eller

Udvikling


Stands ulykken

Førstehjælp

Skaf behandling


Krise

Stabilisering

UdviklingRing 61661900 for hjælp

Parterapi i KøbenhavnRelationen heler©

Relationen er din læremester©


Forandring gennem relationer©

Change your behavior and

you will change your relations©Du er ikke alene!

Ring hvis du har brug for

at tale med en professionel
Utroskab - Statistik - Parterapi - København - Valby

• Om statistik for utroskab

• Statistik for udbredelse af utroskab

• Statistik for forhold omkring utroskab

Utroskab | Statistik | Parterapi-parterapeut.dk

Artikel: Statistik for utroskab


Spørgsmål og svar om utroskab


Dette er en artikel i serien med svar omkring utroskab.

Nederst på siden finder du tags til de øvrige artikler i serien.

Med nedenstående knapper kan du bookmarke, printe og maile denne artikel.

Søger du parterapi ved utroskab, kan du klikke på Utroskab eller ringe 61661900.

Effektivt koncept for parterapi ved utroskabStatistik for utroskab, affære og sidespring


Om statistikker for utroskab


Der genereres løbende statistik om utroskab, der publiceres på nette og i pressen. Det er dog ikke al statistik for utroskab der er kontrolleret og det kan af psykologiske årsager være meget svært at opnå ærlige svar omkring utroskab. Ligeledes er de forskellige statistikker ofte lavet på meget forskelligt grundlag og dermed svært sammenlignelige. De fleste er designet med særlige formål samt med henblik på at besvare særlige og kontekstspecifikke spørgsmål. Mange statistikker kan derfor, være direkte modsigende. Statistikkerne varierer dog sjældent markant over tid eller fra undersøgelse til undersøgelse. Så nedenfor et par generelle tal, på områder jeg også finder evidens for i min egen parterapeutiske praksis hos Parterapi-parterapeut.dk. Derudover findes der en del statistik omkring utroskab under de øvrige artikler på dette site - klik på knappen Utroskab og find mere information om parterapi og utroskab.


Hvor udbredt er utroskab statistisk set


Utroskab er desværre ikke et usædvanligt fænomen. Det skal dog ikke være en undskyldning, da utroskab altid involverer kaos, krise, sorg og smerte for begge parter samt de nærmeste inkl. familie, børn, venner og kollegaer. Omvendt kan man også sige at utroskab er så udbredt, at der er stor risiko for at der kan opstå utroskab i ethvert ægteskab eller længerevarende parforhold. Eksempelvis så estimeres det jfr. Journal of Couple and Relationship Therapy, at 45-55% af alle kvinder og 50-60 af alle mænd, vil begå utroskab på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det understreger blot vigtigheden af dialog omkring grænser for utroskab samt forebyggende parterapi. Parterapi-parterapeut.dk tilbyder både alm. parterapi, imagoterapi og sexologisk samtaleterapi som behandling ved utroskab samt forebyggende og fastholdende par-tjek.


Danskernes forhold til utroskab er dobbeltmoralsk


Jævnfør Gallup er ca. 30% utro, mens ca. 60% af alle danskere mener at utroskab er uacceptabelt. Utroskab forekommer oftest i aldersgruppen blandt de 36-45 årige og gentagende utroskab forekommer oftest i de ældre aldersgrupper.


Hvad betragtes statistisk set som utroskab


Ca. 60% bekender deres utroskab til en tredjepart - sandsynligheden for at blive afsløret af tredjemand er dermed stor. Ca. 90% betragter udenomsægteskabelig sex som utroskab. For ca. 60% er det utroskab at kysse med en anden. Ca. 30% opfatter flirt (IRL som elektronisk) som utroskab. Og ca. 15% opfatter det at danse tæt som utroskab.


Hvor er der statistisk set størst utroskab


Der er mest utroskab i hovedstaden, bland højere uddannede samt i længerevarende parforhold (i ægteskabets 5. - 15. år). Ca. 35% flirter på arbejdspladsen og ca. 11% har dyrket sex på arbejdspladsen / i forbindelse med arbejdet. Det er iflg. en Hollandsk undersøgelse (jfr. kk.no 20131103) især magtfulde, attraktive og udadvendte mænd (alfa-hanner) og kvinder (alfa-hunner) der er utro - særligt dem med lavt selvværd og høj selvtillid.


Statistik for utroskab ved julefrokoster


Ifølge en statistik som Zepera har lavet for 24timer (b.dk 20091113), har hver 10. har været utro til en julefrokost. Og ifølge en statistik fra 2013 fra Gallup, så har 6% haft samleje i forbindelse med en julefrokost. Vi tilbringer mange timer på arbejdet med kollegaerne. Mange skaber nære relationer på jobbet, der let kan danne basis for venskaber, følelser og forelskelser. Det og en flirt på jobbet kan således hurtigt udvikle sig til utroskab under fx sommerfesten eller julefrokosten i takt med at alkoholen glider ned, snakken bliver løssluppen, musikken skrues op og dansen bliver tæt. Men denne form for utroskab rammer hårdt, da utroskaben ikke kun rammer parforholdet og kollegaen, men typisk også påvirker den professionelle relation og karrieren. Derfor er kollegial utroskab sjælden blot et uskyldigt sidespring, men en smertefuld og kompliceret proces der kræver parterapi. 


Statistik omkring utroskab, sms, emails m.v.


Jfr. Internet Research Institute på Oxford Universitetet tjekker 44% anonymt partnerens private sms'er, mails m.v. Og hvis du fx tjekker partnernes beskeder, er der samtidig 65% sandsynlighed for at partneren også tjekker dine. Det er dermed en af de mest almindelige måder, hvorpå utroskab opdages. Udover at det er et brud på brevhemmeligheden, så er det for de fleste et tillidsbrud og krænkende nok og i sig selv, selvom der endnu ikke er opstået utroskab i parforholdet. Så er det bedre at søge parterapi. Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper således hver dag mange par til tillidsfuld, åben, ærlig og assertiv psykologisk kommunikation samt forebyggelse mod utroskab.


Utroskab i det perfekte parforhold


Den generelle erfaring er, at ca. 70% af al utroskab ikke er planlagt samt at der i de fleste tilfælde af utroskab har der været alkohol impliceret. Derfor hænger alkohol og utroskab ofte sammen. Ligesom at alkohol jfr. The grant study er den største enkeltstående årsag til skilsmisse. De fleste affærer stopper desuden også. Kun omkring og op til 10% forlader partneren til fordel for elskeren / elskerinden og i langt de fleste tilfælde holder denne relation ikke længe. Så groft sagt er utroskab og utroskab der ikke færdigbehandles med parterapi, en lose-lose situation.


Statistiske årsager til utroskab


Samtidig kan det oplyses, at der i ca. 90% af alle de parforhold hvor der har været begået utroskab, var den ene eller begge parter ikke tilfreds med parforholdet (Dr. Dana M. Fillmore).


Statistik for parterapi, utroskab og skilsmisse


Ca. 50% af alle førstegangs ægteskaber opløses og ca. 50% af disse skilsmisser skyldes ubehandlet / ikke færdigbehandlet utroskab (Frode Thuen, norsk psykolog, forsker og forfatter) og manglende støtte via parterapi. De der søger parterapi ved utroskab, har altså gode statistiske chancer for at bevare parforholdet og redde ægteskabet. Det er Parterapi-parterapeut.dk's erfaring, at alle parforhold med utroskab kan reddes, hvis begge parter er committede til processen. Skilsmisseraten stiger ca. 10% ved andengangs ægteskaber og ca. 10% af de børn der fødes i faste parforhold, menes at være undfanget i forbindelse med utroskab. Love child eller Love children, kalder man dem.


Statistik for mænd, kvinder og utroskab


Der er en statistisk tendens til at mænd (US/UK 40-80%) er mere utro end kvinder (US/UK 25-70%). Jfr. andre undersøgelser udjævner dette sig dog, når analysen skifter fra at være adspørgende til at være eksperimenterende. Kvinder er typisk mere tilbøjelige til at kæmpe for parforholdet efter utroskab, hvor mange mænd er hurtige til at forlange skilsmisse. Det er typisk de midaldrende mænd der er mest utro, men bland de yngre i 20-30'erne er det typisk kvinderne der er mest utro (Frode Thuen).


Statistik for dobbelt utroskab


Jeg har endnu ikke set danske tal specifikt for ægtepar, hvor begge parter har været hinanden utro. Men i Norge, hvor der er væsentlige mindre utroskab (17% mænd og 10% kvinder) end i Danmark, har begge parter i ca. 4% (så kan man selv gange op til danske forhold - altså ca. det dobbelte) af alle ægtepar været hinanden utro. Fra evidens i egen praksis hos Parterapi-parterapeut.dk, vil jeg også mene at tallet er væsentligt højere i Danmark, særligt i længerevarende parforhold. Det er fx min erfaring at der efter ubehandlet utroskab, er stor risiko for at den anden part også sidenhen begår utroskab. Ligesom der jfr. Frode Thuen, efter ubehandlet utroskab, er risiko for at den utro begår utroskab igen. Omvendt, ved behandlet utroskab med parterapi, er det den generelle erfaring og Parterapi-parterapeut.dk's erfaring at utroskaben er så stor en lærestreg for den utro, at bedrageren aldrig igen begår utroskab.


Statistik for anden kompliceret utroskab


Der savnes p.t. statistik for andre former for kompliceret utroskab, men fra egen praksis hos Parterapi-parterapeut.dk ses der også tilfælde, hvor den bedrage indirekte tager utroskaben med sig i det næste parforhold og selv begår utroskab sidenhen. Andre komplicerede tilfælde, er de parforhold der opstår i utroskab. Altså, at en eller begge parter allerede er i fast parforhold og sammen begår utroskab og siden daner par. Det skaber ikke altid og nødvendigvis ny utroskab i det nye parforhold, men slider ofte hårdt på parforholdet i form af mistillid og jalousi.


Q&A om utroskab


Artikler med praktiske svar omkring utroskab


I artikelserien med svar omkring utroskab, kan du læse mere om:


• Hvad er utroskab?

• Hvorfor opstår der utroskab?

• Hvad er tegnene omkring utroskab?

• Hvad er konsekvenserne ved utroskab?

• Hvordan håndteres sorg ved bl.a. utroskab?

• Hvordan tilgiver man utroskab?

Hvad siger statistikken om utroskab?

• Hvad siger fyndord og citater om utroskab?

• Førstehjælpsguide ved utroskab.

Hvad er utroskab?
Hvorfor utroskab?
Tegn på utroskab
Konsekvenser af utroskab
Om sorg og sorgprocessen ved bl.a. utroskab
Tilgivelse af utroskab
Gratis UtroskabsTest ©
Du er på den aktuelle side!
Citater om utroskab
Førstehjælp ved utroskab

 

Proces ved utroskab


De tre faser i utroskabsprocessen


I nedenstående artikler beskrives utroskabenskrisens tre faser:


• Krisefasen

• Stabiliseringsfasen

• Udviklingsfasen


Ved at klikke på Utroskab, kommer du til hovedsiden om parterapi og utroskab.


Utroskab 1 krisesfasen
Utroskab 2 stabiliseringsfasen
Utroskab 3 udviklingsfasen
Koncept for parterapi ved utroskab

 

Parterapi i København med speciale i utroskab


Certificeret og erfaren parterapeut med mange års speciale i parterapi omkring utroskab. Parterapi-parterapeut.dk tilbyder parterapi omkring utroskab på dansk og engelsk samt understøttet på svensk, norsk, tysk og fransk i København eller pr. telefon / skype.


Ring 61661900 for personlig betjening


Ring mig op omkring utroskab | Parterapi-parterapeut.dk | KøbenhavnLæser du dette udenfor kontortid og ønsker du at blive ringet op,

så klik på call-me funktionen og bliv kontaktet indenfor 24 timer.

Statistik for utroskab | Home

Home / parterapi
Oversigt over site, terapi, ydelser, info, downloads, freebies m.v.
Parterapi på engelsk, tysk, fransk, svensk eller norsk
Om parterapeuten
Parterapeutisk praksis
Psykoterapi
Gratis parforholdstest
Koncept for parterapi
Priser / praktisk / kontakt
Klippekort til parterapi
Access Bars®
Parterapi med hotelophold
Skype / online parterapi
Mandegruppe
Familieterapi
Parrådgivning
Parterapi-parterapeut.dk | Forside | Artikel om parterapi
Imago parterapi
Par-tjek
Skilsmisse og parterapi
Depression / parforhold / relationsorienteret behandling
Voksen barn af alkoholiker i parforhold
Alkohol / parforhold / relationsorienteret behandling
Utroskab og parterapi
Sorg og parterapi
Sexologisk samtaleterapi
Akut parterapi
Book tid
Fotos og citater om familie, parforhold og parterapi
Video  om parterapi
Presse
Brevkasse om kærlighed, familie, parforhold og sexliv
Gratis blog om parterapi med artikler og værktøjer
Instagram
Parterapi-parterapeut.dk på Twitter
Parterapi-parterapeut.dk på Facebook
Gratis nyhedsbrev om familie, parforhold og parterapi

Phone +45 61661900

Overskousvej 7 st.th.

Dk-2500 Storkøbenhavn, København, Valby

Copyright © 2015 Copenhagen Denmark

All Rights Reserved Parterapi-parterapeut.dk

23/5 17/8 37/1

#ParterapiParterapeutDk #ParterapiParterapeut #AkutParterapi #Parterapi #ParterapeutBetingelser: Det er ligetil, enkelt og evident, men  alligevel en pligt at oplyse om betingelserne. Ved fx bestilling/ booking/ køb/ betaling eller ved i øvrigt at afgive kontaktinfo o.l. accepteres betingelser og gdpr-privatlivspolitik - denne hjemmeside er ikke designet til, men kan anvende cookies, og er det tilfældet er det udelukkende til optimering og statistik. Vedr. hjemmeside, materialer og proces gælder at alt indhold inkl. fx tekster, koncepter, værktøjer, skabeloner, modeller, grafik, filer, test, brevkasse og blog m.v. er beskyttet af lov om ophavsret og copyright. Du er velkommen til at linke til dette site samt at referere til indhold med kildeangivelse og hotlink. Der må ikke fotograferes, filmes, lydoptages eller transmitteres o.l. under/ fra møder, samtaler, telefonsamtaler, skype o.l. (ej heller til personligt brug) og det vil i ethvert tilfælde udløse en bod på kr. 150.000. Du skal evt. bruge Adobe til downloadede filer. Parterapi-parterapeut.dk er ikke ansvarlig for downloads, filoverførsler, elektronisk korrespondance, ebøger, tests o.l.   Al korrespondance og data er Parterapi-parterapeut.dk's ejendom, til andet aftales. Der tages forbehold for regne-, slå-, stave- og trykfejl. Booking/ bestilling/ overførsel/ betaling er  endelige køb - klippekort, kombinerede og  forudbetalte ydelser, materialer o.l. er frivillige, personlige og i.h.t. betingelserne samt aftale-/ lovmæssigt ikke omfattet af fortrydelsesret / tilbagekøbsaftale o.l. Et klip/ en kombineret eller forudbetalt ydelse/ materiale, gælder en måned fra betalingens dato (forfaldsdato, senest), i alm. arbejdstid og efter kalender, ubrugte klip/ materialer refunderes uanset årsag og konsekvens ikke og gyldighedsperioden kan ikke forlænges. Klippekort er ikke at sidestille eller sammenligne med andre klippekort og andre rabat- og klippekortordninger andre steder eller fx gavekort, oplevelseskort, tilgodebeviser o.l. Klippekort, freebies, test, artikler, ebøger m.v. er på eget ansvar og kan ikke indløses, ombyttes til penge, returneres, fortrydes, videresælges eller videregives/ overdrages samt er uden garanti. Ved forudbetaling, er terapeuten kun bundet af aftale(r) ved godkendelse og når oplysninger, betaling og bankkvittering er rettidigt modtaget. Afbud og ændringer senere end præcis kl. 0900 to hverdage før, afregnes uagtet årsag og konsekvens til 100% af honoraret. Der anvendes mobilepay og andre betalingsmidler som fx kort eller checks modtages ikke. Kvittering  udskrives og udleveres  på pågældende møde og efterudstedes/-sendes ikk. Terapi er ikke en service og der er ingen service inkluderet i prisen. Der er ikke åbent før eller efter aftalte tid og forsinkelser skal straks medeles. Ved forsinkelser over 15 min. kan terapeuten aflyse aftalen for klientens regning. Metoden er uagtet kommercielle betegnelser psykologisk - psykoterapi. Mennesker er forskellige og behøver forskellige former for behandlinger. Koncepter, klippekort, tilbud og informationer fra terapeuten, emails og på dette site m.v. er ikke en anbefaling eller rådgivning, men en mulighed og valget/ ansvaret er altid klientens. Behandlingen er til enhver tid og i enhver henseende, for egen regning, ansvar og risiko. Klienten skal selv drive sin proces, sige til ved udfordringer og er ligeledes altid selv ansvarlig for hvad der høres og tolkes inkl. beslutninger, kommunikation, handlinger, reaktioner, helbred og sikkerhed af enhver art. Psykoterapi o.l. kan ikke erstatte eller tilsidesætte lægelige vurdering, diagnose, anbefaling og behandling. Ved tvivl, symptomer eller sygdom skal læge kontaktes. Det er kun læger der kan diagnosticere. Det forudsættes at du er egnet for psykoterapi, at din læge kan stå inde herfor og at du er jeg-stærk nok. Du må kun møde klar, ædru, rask og smittefri. Der modtages kun de aftalte deltagere og evt. gæster, som forud har betalt og afgivet kontaktoplysninger m.v. Børn  kun efter særaftale. Spædbørn kan ikke modtages  i klinikken. Kontoret er overtøjs-, sko- og røgfrit. Der må ikke medbringes dyr, drikke- eller spisevarer. Rammen, betingelserne og terapeutens anvisninger skal altid efterkommes og i modsat fald kan processen afbrydes for klientens regning. For fuld version af betingelserne, se under menupunktet Kontakt. Terms / betingelserne accepteres straks og uforbeholdent ved booking, afgivelse af kontaktinfo, betaling og deltagelse.