Skip to main content

Akut parterapi ved utroskab

Parterapi-parterapeut.dk er specialist i utroskab, krise, stabilisering & udvikling

Effektiv parterapi ved utroskab, affære & sidespring


Artikler om: UtroskabKrise • Stabilisering • Udvikling


Red parforholdet ved utroskab

Utroskab ryster dig i din grundvold og sætter spørgsmål ved alt.

De forskellige livsområder hænger sammen og det er som en sommerfugl der basker med vingerne i Kina. Det skaber stormvej og rammer alt fra søvn, krop, identitet, parforhold, sexliv, familie, arbejde, økonomi til … Men jeg er på hjemmebane og ekspert i kaos og krise.

Det er aldrig for sent!
Ring straks 6166 1900

Certificeret Parterapeut Kasper Larsen med speciale i utroskab
Cert. parterapeut Kasper Larsen, mba Speciale i utroskab Over 30 års erfaring

Klik for booking

Få din partner og parforholdet tilbage med parterapi efter utroskab

Gør snublesten til trædesten.
Fra sammenbrud til gennembrud.

Kom sikkert gennem utroskaben med parterapi og løs de moralske dilemmaer. Genvind kærligheden, parforholdet og skab en ny og bedre fremtid sammen med parterapi ved utroskab. 

Jeg forstår smerten ved utroskab og ved hvor omfattende og ødelæggende en utroskabskrise er. Med over 30 års erfaring, certificering i parterapi og speciale i utroskab, ved jeg hvad der skal til og kan guide jer gennem kaos. Vent ikke og risiker at problemet bliver værre. Få hjælp nu.

Parterapi er løsningen ved utroskab

1) Ring staks 61661900 for booking
2) Kom til med det samme
3) Start med blot en enkelt konsultation
4) Undgå skilsmisse og skabe en ny fremtid sammen

Stå sammen og gør utroskabens snublesten til trædesten. Bekæmp utroskaben i stedet for hinanden. Bliv en ny og bedre version af jer selv. Så bliver I stærkere, klogere og får nye kompetencer for resten af livet.

Keep on flirting…
with your partner!

Det er både muligt at redde og at udvikle parforholdet – kærligheden, tilliden, nærheden, intimiteten og sexlivet. Læs meget mere her på siden, på artiklerne i toppen, nederst på siden og på bloggen.

Parterapi i København og online ved utroskab uden ventetid

I kan både få parterapi ved utroskab i København og online pr. telefon – anytime og anywhere. På den måde kan I få parterapi akut eller uden ventetid. Helt diskret i jeres egene omgivelser og uden rejsetid. På dansk som engelsk. Terapien kan også understøttes på svensk, norsk, tysk og fransk.

Book parterapi ved utroskab og få overblik over situationen

Problemer i parforholdet er ikke altid årsagen til utroskab. Men utroskab giver altid problemer i parforholdet.

Start med blot en enkelt konsultation og skab jer et overblik. Så kan I også få indtryk af hvad I kan med parterapi ved utroskab. 

Det er samtidig ikke alle parforholdsproblemer, der kræver parterapi. Men ved utroskab, er det altid vigtigt med parterapi. Om ikke andet, en enkelt konsultation, som et par-tjek.

Hvis I gør indsatsen, kan parforholdet redes med parterapi ved utroskab

Commit jer til processen og red parforholdet med parterapi efter utroskab. Utroskab er ikke ensbetydende med skilsmisse. Utroskab kan faktisk godt være et springbræt til vækst og udvikling. Mange par kommer endda styrket gennem en utroskabskrise med parterapi.

Et problem kommer sjældent alene. Så parterapi ved utroskab er for mange en kærkommen mulighed for at få ryddet op og skabt det parforhold de i virkeligheden drømmer om. Det handler om mindset og med det rette mindset kan I skabe præcis det parforhold og liv I ønsker. Det er aldrig for sent. The best is yet to come!

Hos Parterapi-parterapeut.dk i København møder du Kasper Larsen der er EAP/EAGT eksamineret psykoterapeut med certificering i parterapi og mange års efteruddannelse, erfaring og speciale i utroskab. Bl.a. Masterlevel på Gatla, som er godkendt af American Psychological Association. Han forstår smerten og kompleksiteten, ved hvad det handler om og kan guide jer gennem utroskabens kaos.

Få parterapi ved utroskab på dansk eller engelsk samt understøttet på tysk, fransk, svensk eller norsk. Og få parterapi når og hvor som helst online eller i klinikken i København ved Valby St.

Hvorfor er parterapi ved utroskab en god ide?


Utroskab er som ikke at kunne se skoven for bare træer

I forbindelse med utroskab, kan det være svært at se skoven for bare træer. Det kan være meget vanskeligt at finde ro, stabilisering og overblik, når alt er kaos og sindet er i oprør.

Mange har tankemylder, talepres, humørsvingninger, blandede følelser og fysiske reaktioner samt svært ved at spise, sove og at komme ned i kroppen.

Det er min erfaring, at der ved utroskab er noget vigtigt, som I ikke selv ser, hører, får talt om, arrangeret og lært. Utroskab er ofte et udtryk for en udfordring med hensigtsmæssig og bevidst selvregulering.

Det kræver observation, psykologisk kommunikation og processtøtte fra en uvildig og neutral tredjepart i form af en god og erfaren parterapeut.

Vejen gennem den mørke utroskabs kaos er parterapi

Gennem parterapien får I hjælp til, på en hensigtsmæssig måde, at udtrykke, dele, rumme og bearbejde jeres følelser, tanker og spørgsmål omkring utroskaben. Derudover kan I bruge parterapien til at skabe klarhed over situationen, jeres fremtid og hvordan I kommer videre – sammen eller hver for sig.

At udtrykke følelserne omkring utroskaben fjerner dem ikke, men det lindrer, heler og skaber en base samt forebygger, at I tager drastiske og forhastede beslutninger som f.eks. skilsmisse eller genforening, mens I er i følelsers vold.

Skilsmisse er sjældent en løsning ved utroskab

Skilsmisse er sjældent en løsning i sig selv. Men hvis I skal skilles, skal I vide hvorfor. Bliver I sammen, skal I også vide hvorfor.

Uanset hvad, så er utroskab og tanker om skilsmisse en kærkommen lejlighed til at give parforholdet et eftersyn. Hvorfor er vi sammen? Hvad ønsker vi at skabe sammen? Og hvordan ønsker vi at være sammen?

Det er bl.a. disse konfronterende og eksistentielle spørgsmål, som parterapi omkring utroskab støtter jer i at finde svar på.

Parterapi ved utroskab giver mulighed for reorganisering

Parterapi ved utroskab er en proces omkring reorganisering og selvregulering i det nye fællesskab. Og en rejse gennem krisens fire faser – chok, reaktion, bearbejdning og nyorientering

Der er mange andre processer ved utroskab. De løber både mellem hinanden og parallelt – på en og samme tid. Fx sorg, tilgivelse og seksualitet. Derfor er det en god idé med processtøtte.

Undgå forhastede beslutninger ved utroskab


Udskyd alle vigtige beslutninger i de første uger og så længe I er i krise.

Rid stormen af og forsøg at acceptere, at følelserne og at denne reaktionsfase er noget, der skal gennemleves. Skiftes til at lytte samt at lade hinanden tale ud. Giv plads til følelser og reaktioner på en respektfuld måde.

Gennem parterapien får I mulighed for at lære skånsomme og effektive metoder til dette. Så I får utroskaben bearbejdet og samtidig undgår at krænke jer selv og hinanden på skift.

Utroskabsprocessens overordnede tre faser


Processen omkring utroskab er meget forskellig og afhænger af parret. Det gælder også parternes individuelle processer omkring utroskaben. Parternes individuelle processer, kan også have forskellige forløb i forhold til hinanden.

Det er også forskelligt, hvor i processen et par vælger at kontakte Parterapi-parterapeut.dk for konsultation. Det er forskelligt, hvad parret specifikt ønsker at arbejde med omkring utroskaben, og hvad der konkret ønskes hjælp til omkring utroskaben.

Fælles er, at mødet sker, der hvor I er. I orkanens øje. Der taler vi om det I bringer op. Metoden er hjælp til selvhjælp. For at gøre det overskueligt omfatter den overordnede proces tre faser©:

1. Krise

2. Stabilisering

3. Udvikling

Parterapi med speciale i paradigmeskift og utroskab


Kom igennem utroskabskrisen og opbyg et nyt parforhold på 3 måneder

Utroskab er for de fleste en voldsom og kaotisk krise, som ryster deres paradigmer om dem selv, partner, parforhold, seksualitet, troskab og fremtid.

Det kan du læse mere om ovenfor og under de tre faser – fra krise til stabilisering og udvikling.

Mange kommer dog langt med et kort forløb på seks gange. Nogle endda med blot to til fire gange parterapi hos Parterapi-parterapeut.dk. Særligt hvis de er parate, dedikerede og målrettede.

Utroskab lukker en dør, men giver mulighed for at åben en anden

Når der opstår utroskab, sætter det typisk et punktum for alt hvad der var. Ved utroskab er det som at en dør lukkes og at en anden kan åbnes – hvis man sammen går gennem utroskaben med parterapi.

Nu er det et spørgsmål om at få håndteret krisen og ryddet op. Det har begge parter brug for, uanset hvad. Det er bedst at gøre sammen i parterapi, så man samtidig kan få talt ud og helet op.

Undervejs kan man tage stilling til om man vil fortsætte sammen, skilles eller undersøge muligheden for genforening. Fortsætter I sammen, er der mulighed for at skabe et nyt og bedre parforhold. Der vil i princippet være tale om et paradigmeskifte.

Parterapi ved utroskab handler om hvor lidt til hvor meget

Krisen kan tage lige så lang tid eller længere end utroskaben og det der var optil. En tommelfingerregel i branchen er to år. Så lang tid oplever Parterapi-parterapeut.dk sjældent at det tager. Her ser det typisk meget anderledes ud, allerede efter tre uger eller tre måneder.

Så kan man gøre status og tage stilling. Er det det, er der mere eller vil man skilles. De fleste hos Parterapi-parterapeut.dk lander allerede indenfor eller efter tre måneder. Og mange tager sig tid til at gøre arbejdet ordentligt færdigt, ryster posen og skaber det de i virkeligheden ønsker, med yderligere tre måneder.

Med tiden går der typisk længere mellem konsultationerne. To tremåneders milepæle er gode at sigte efter og gøre status udfra.

Kom over utroskaben & dens konsekvenser

Håndter krise-, sorg-, tilgivelses- & forandring ved utroskab

Få styr på følelser, tanker, spørgsmål & dialog omkring utroskab

Genopbyg åbenhed, troværdighed, tillid, grænser, respekt & kærlighed efter utroskab

Genskab kontakten, relationen, tilknytningen & sexlivet efter utroskab

Tilgiv dig selv og din partner – giv slip & opnå forsoning efter utroskab

Ryd op og kom videre efter utroskaben – sammen eller hver for sig

Kom gennem utroskaben og opbyg et nyt & bedre parforhold samt sexliv

Styrk parforholdet og trygheden samt forebyg & undgå utroskab

Er du sikker på, at I er over utroskaben?


Spring ikke over hvor gærdet er lavest når det gælder utroskab

Nogle springer over hvor gærdet er lavest og søger ikke parterapi ved utroskab.

Andre skal lige prøve selv og venter for længe med at søge parterapi ved utroskab.

Nogle tro at de selv kan og stiller sig tilfreds med det, de ikke selv kan se og vender sig hurtigt til det der ikke er godt nok.

Andre igen overhører deres signaler eller lukker ned fordi de f.eks. bebrejder sig selv eller håber på at det bedste sker af sig selv.

I alle tilfælde er der risiko for, at man ikke får ordentligt færdigbehandlet utroskaben og siden må søge parterapi. Måske fordi der igen er opstået utroskab.

Der kommer således mange par, hvor utroskaben er ikke er færdigbehandlet, glemt og fejet under gulvtæppet. Det afføder mange andre problemer i parforholdet eller at den anden part, sidenhen også begår utroskab. Men det er ikke altid, at den så står 1-1.

Tjekspørgsmål ved utroskab

Er du i tvivl om du er over utroskaben eller om du har fået færdigbehandlet din utroskab? Så kan du stille dig følgende spørgsmål:

 • Er du stadig bekymret for at det kunne ske igen?
 • Er du eller din partner plaget af jalousi og mistro?
 • Er du eller din partner styret af kontrol eller selvkontrol?
 • Er du fanget i spillet om at forstå, hvorfor din partner begik utroskab?
 • Bliver du ved med at spekulere over, hvad der gik galt i parforholdet?
 • Er du eller din partner stadig tynget af skyld og skam?
 • Længes du efter håb, nærhed, tillid, tryghed, bedre kommunikation og forståelse?
 • Lider du af sorg, vrede, bitterhed og nag eller et ønske om hævn?
 • Oplever I disrespekt, væmmelse eller seksuelle problemer?
 • Har du hemmelige fantasier om selv at begå utroskab eller at begå utroskab igen?
 • Er du usikker på, at I begge har lært lektien ved utroskaben?
 • Føler du, at din partners undskyldning er oprigtigt, og at du tager den ind?
 • Har I svært ved at tilgive jer selv og hinanden eller at forsone og komme videre efter utroskaben?
 • Er det endnu ikke helt klart, hvilket parforhold og fremtid I skal bygge sammen?
 • Er det uvist, om I begge to arbejder hårdt nok på at skabe de nødvendige forandringer?

Hvis der kan svares ja til et eller flere af disse spørgsmål, kan der stadig være god grund til at søge parterapi omkring utroskab. Om ikke andet for at få talt ud, tjekket parforholdet af, forebygge og sikre jer en endnu bedre fremtid.

Hvornår er der risiko for utroskab?


For nogle par er der høj risiko for utroskab allerede i starten af parforholdet. Fordi en af parterne stadig er i en dating fase, har svært ved at afvise de andre bejlere, haft flere på en gang i et slags åbent parforhold eller fordi de er blevet dating eller chat-afhængige.

Andre fodfejl i denne fase er at man ikke kender hinanden og får sat de nødvendige grænser fra start.

Ellers er første gang der typisk opstår utroskab, lige inden sammenflytning og ægteskabsindgåelse eller umiddelbart efter et års ægteskab. Dernæst er der høj risiko for utroskab, umiddelbart efter at det første barn bliver født.

Siden er det ved fem-syvårskrisen. Og senere kan der opstå utroskab i forbindelse med midtvejskrisen, middelalderen, sølvbrudeparkrisen, og når børnene flytter fra reden. Andre risici kan være alkohol, alkoholproblemer, overarbejde, forskudte arbejdstider, kursus- og rejseaktivitet.

Der kan opstå utroskab i alle parforhold. Også i de parforhold, hvor alt er godt. Du kan læse meget mere om utroskab nedenfor, under de tre faser af utroskabskrisen og på bloggen.

BEHANDLING AF UTROSKAB

Ved parterapi omkring utroskab, er det altid lettere at forebygge og udvikle end at reparere og helbrede. Hvis skaden først er sket, kræver det parterapi. Og nogle gange kan det være godt eller påkrævet med efterbehandling.

Ved utroskab hjælper Parterapi-parterapeut.dk i København og online ved:

 • Forebyggelse
 • Behandling
 • Efterbehandling
 • Afhængighed
 • Fejltrin
 • Tilbagefald

Der tilbydes bl.a. partjek, enkeltstående konsultationer, korte og forebyggende forløb.

Til dem der står med en aktuel og behandlingskrævende utroskabskrise, tilbydes der akutte intensive forløb i parterapi og sexologisk samtaleterapi. Inkl. krise, sorg,  kommunikation, tilgivelse, tillid, forsoning og nyorientering.

De par hvor utroskaben har dybe rødder, tilbydes længere og dyberegående forløb, healende og forebyggende forløb i imagoterapi samt opfølgende samtaler

Dem der ikke tidligere har fået bearbejdet deres utroskab ordentligt eller som tidligere har været i et for kort eller afbrudt forløb andetsteds, og som ønsker at få utroskaben efter- og færdigbearbejdet, tilbydes målrettet parterapi omkring deres specifikke problemstillinger

Og de par, hvor der er risiko for eller sket aktuelle fejltrin og tilbagefald, tilbydes akutte samtaler eller små intensive forløb, som forebyggelse eller efterbehandling.

Kasper Larsen, mba
Eksamineret psykoterapeut
Certificeret i imago- og parterapi
Ekspert i utroskab gennem mere end 15 år
Specialuddannet i seksualitet, krise og sorg
Parterapi på dansk og engelsk
Understøttet på svensk, norsk, tysk og fransk

Klik for kontakt og booking

GRATIS PARTEST VED UTROSKAB

Par med klippekort til parterapi ved utroskab, tilbydes desuden gratis test, værktøjer, artikler og eBøger.

Det er alt sammen supplerende dialogværktøjer. Som udgangspunkt har parret rigeligt at tale om og arbejde med, og parterapeuten har allerede en meget stor erfaring og værktøjskasse.

I får således og automatisk det der er relevant omkring utroskaben, når I er parate og det er aktuelt.

For at fastholde jeres forandringer er det vigtigt at synliggøre og forankre processens resultater samt at forebygge nye kriser og utroskab gennem dialog og handling.

Derfor er det også godt at investere i en notesbog til noter omkring forløbet, arbejdspunkter, beslutninger, aftaler, mål, spørgsmål, resultater m.v.

Kasper Larsen, mba
Eksamineret psykoterapeut
Certificeret i imago- og parterapi
Ekspert i utroskab gennem mere end 15 år
Specialuddannet i seksualitet, krise og sorg
Parterapi på dansk og engelsk
Understøttet på svensk, norsk, tysk og fransk

Klik for kontakt og booking

GRATIS ARTIKLER & VÆRKTØJERE VED UTROSKAB

Ovenfor har du læst om parterapi ved utroskab samt de tre overordnede faser i utroskabsprocessen, som I skal igennem for succesfuldt at komme ud på den anden side af utroskabskrisen.

På bloggen finder I en række gratis artikler og værktøjer omkring utroskab, der kan være gode at læse og benytte i forbindelse med parterapi ved utroskab hos Parterapi-parterapeut.dk.

Hvad er utroskab?

Hvad er tegnene på utroskab?

Hvordan opstår der utroskab og er der ligefrem en formel for utroskab?

Hvad er de seks primære årsager til utroskab?

Utroskabens diagnose og anatomi

De to overordnede og tre underliggende faktorer ved utroskab?

Skal jeg sige at jeg har begået utroskab?

Hvad er konsekvenserne af utroskab?

Hvordan tilgiver man utroskab?

Hvordan heler man smerten efter utroskab?

Hvordan kommer man videre sammen med parterapi efter utroskab

Gratis guide til at komme over utroskaben

Undgå utroskab og afslut det gamle parforhold før et nyt

Tillid, selvtillid, mistillid og utroskab

Parforhold, økonomi, løgn og utroskab

Organiseret ditital utroskab

Følelser og ditital utroskab

Afhængighed og digital utroskab

Sexafhængighed og utroskab

Statistik om utroskab

Citater om utroskab

Kasper Larsen, mba
Eksamineret psykoterapeut
Certificeret i imago- og parterapi
Ekspert i utroskab gennem mere end 15 år
Specialuddannet i seksualitet, krise og sorg
Parterapi på dansk og engelsk
Understøttet på svensk, norsk, tysk og fransk

Klik for kontakt og booking

MERE OM UTROSKAB

Læs mere om utroskab:

Om jura og utroskab

Wikepedia om utroskab

Nytænkning af utroskab

Kasper Larsen, mba
Eksamineret psykoterapeut
Certificeret i imago- og parterapi
Ekspert i utroskab gennem mere end 15 år
Specialuddannet i seksualitet, krise og sorg
Parterapi på dansk og engelsk
Understøttet på svensk, norsk, tysk og fransk

Klik for kontakt og booking