Af Kasper Larsen

Psykoterapeut med speciale i parterapi

Featured Image

Utroskab – hvordan kommer man videre sammen med parterapi?

 • Hvordan håndtere man utroskab?
 • Hvordan kommer man over utroskab?
 • Hvordan kommer vi videre efter utroskab?
 • Hvordan finder man sammen igen efter utroskab?
 • Kærlighed efter utroskab?
 • Tanker, spørgsmål og følelser efter utroskab?
 • Sårethed og vrede efter utroskab?
 • Sorg, depression og angst efter utroskab?
 • Hvordan tackler man utroskab?

Over 10 års erfaring i parterapi ved utroskab

Parterapi-parterapeut.dk i København har i over ti år været specialiseret i parterapi omkring utroskab og har udviklet et effektivt koncept i parterapi ved utroskab. Parterapi ved utroskab er ikke blot en, men mange komplicerede og smertefulde processer, der ofte blander sig. De individuelle psykologiske processer påvirker også parterne imellem. Som individ er det derfor svært at skelne mellem og håndtere de mange psykologiske processer. Det kræver ofte støtte fra en god psykoterapeut med speciale i parterapi. Det er således også Parterapi-parterapeut.dk’s erfaring at den psykologiske afklaring, behandling og forebyggelse bedst sker samlet og i form af parterapi – frem for individuel psykoterapi. Men er det ikke muligt for partneren at deltage, kan du også få individuel psykoterapi hos Parterapi-parterapeut.dk i København.

Kan parforholdet, ægteskabet og familien reddes efter utroskab

Processerne omkring utroskab omfatter udover et hav af tanker, spørgsmål, følelser og reaktioner også processer som krise, sorg, tilgivelse, forsoning, tilknytning og tillid. Så på den ene side er parterapi ved utroskab et spørgsmål om krise- og sorgarbejdet og på den anden side et spørgsmål om forebyggelse, udvikling og fastholdelse – eller afvikling, hvis man ønsker det. Langt de fleste parforhold, ægteskaber og familier kan dog reddes med professionel parterapi ved utroskab, hvis parterne blot er committede, parate, fokuserede og arbejdsomme. Derudover kræver det en smule samarbejdsvilje og en vis portion tålmodighed – ikke at parterapi ved utroskab, skal tage lang tid. Nogle gange går det hurtigt.

Anbefalet koncept i parterapi ved utroskab

Konceptet i parterapi ved utroskab sigter mod håndtering af utroskabens tre faser©, som er Krise, Stabilisering og Udvikling. Undervejs støttes parret ligeledes i at takle utroskabens tre hovedopgaver©, som er Reaktion, Reparation og Redesign. Konceptet i parterapi ved utroskab er bygge op som en tre-trins-raket, så parterapien kan tilrettelægges efter de konkrete behov:

 • Opstart ved en enkelt konsultation i parterapi ved utroskab
 • Stabilisering ved et kort intensivt forløb på yderligere fem gange parterapi
 • Udvikling ved supplerende parterapi, sexologisk samtaleterapi eller imagoterapi

Afklaring og stabilisering med parterapi ved utroskab

Efter første konsultation i parterapi ved utroskab, har alle parter indblik i hvordan det umiddelbart står til og hvad der er behov for omkring utroskaben. Efter yderligere fem konsultationer i parterapi ved utroskab, har de fleste fået stabiliseret situationen. Man kan betale fra gang til gang eller købe et klippekort til de efterfølgende fem konsultationer i parterapi. Således gennemfører de fleste hurtigt et kort og intensivt forløb på seks konsultationer i parterapi omkring utroskab.

Udvikling eller afvikling efter utroskab

Når man er stabiliseret og afklaret efter utroskaben er to muligheder. Man kan vælge udvikling af parforholdet eller en afvikling af parforholdet. Men uanset hvad, er det godt at få ryddet op, så nissen ikke følger med. Til dem der ønsker afvikling, kan Parterapi-parterapeut.dk tilbyde skilsmisseterapi. Til dem der ønsker udvikling, kan Parterapi-parterapeut.dk tilbyde imagoterapi, alm. parterapi, sexologisk samtaleterapi eller opfølgende par-tjek.

Sexologisk samtaleterapi og imagoterapi efter utroskab

Dem der vælger udvikling tilbydes fortsat parterapi, tilrettelagt efter individuelt behov. Eventuelt suppleret med sexologisk samtaleterapi således, at sexlivet også kan reetableres efter utroskaben. Hvis man er interesseret i det bevidste, ansvarlige og levende parforhold samt et parforhold på første klasse med indsigt, nærhed og udvikling, er der mulighed for et særligt fastholdende, forebyggende og udviklende forløb i imagoterapi. Et forløb i imagoterapi efter utroskab, kan ofte gennemføres ved seks konsultationer.

Behovet for parterapi ved utroskab

De fleste er således kommet langt og videre efter utroskaben med samlet forløb i parterapi på 6 til 12 konsultationer over 2-6 måneder. Der er selvfølgelig ikke to processer omkring parterapi og utroskab som er ens. Det er forskelligt hvad udfordringen er, hvor parat parret er ved opstart og hvor hurtigt de kan arbejde. Nogle par behøver blot få konsultationer i parterapi ved utroskab og andre flere. Dem der bliver hurtigt færdig eller dem der vil sikre sig at de holder den rette kurs og undgår tilbagefald, tilbydes opfølgende par-tjek.

Utroskab er en seriøs krise der skal tages alvorligt med parterapi

Mange klienter tænker og spørger om det er nødvendigt med parterapi ved utroskab. Det er det ikke hvis man selv kan klare det. Men det kan de fleste ikke, da det er så komplekst. Utroskab og især ubehandlet eller ikke færdigbehandlet utroskab kan føre til koncentrationsbesvær, søvnproblemer, stress, angst, depression, øget misbrug, medicinering, nedgang i arbejdseffektiviteten, sygemelding m.v. Man bør derfor altid overveje psykoterapeutisk behandling i form af parterapi ved utroskab. Om ikke andet, så blot en par konsultationer for at være på den sikre side eller et par-tjek.

Konsultation i psykoterapi og parterapi

I kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultation i parterapi, imagoterapi eller psykoterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post54.
Er du ikke tilmeldt bloggen om parforhold og parterapi, kan du sende en email:
www.parterapi-parterapeut.dk/please-call-me-once.html
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips til parforholdet og kærligheden

Du kan også følge med på: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Eller på: www.twitter.com/Parterapeuten

Eller: http://plus.google.com/115591983982998045497

Eller: www.instagram.com/parterapi