Skip to main content

Udvikling eller skilsmisse / Parterapi

  • Årsager til skilsmisse
  • Scenarier omkring skilsmisse
  • Statistik og trends for skilsmisse
  • Hjælp ved separation og skilsmisse
  • At blive skilt på det rette grundlag og den bedste måde
  • Proces omkring separation og skilsmisse

Problemer i parforholdet

Der har været en travl periode i den parterapeutiske praksis og derfor snart et stykke tid siden jeg har haft tid til at skrive på bloggen. Der er dog flere artikler og nyheder i kø, som jeg glæder mig til at dele med dig.

Parforhold i krise

Der har bl.a. været en stor søgning af par med kuldsejlede parforhold, på kanten af skilsmisse samt kriseramte par med stressfulde belastningsreaktioner, tilknytningsproblemer, angst, depression, alkohol, kommunikationsproblemer, skænderier, seksuelle problemer og utroskab samt par hvor den ene fx har været forelsket i en tredje part. Altså par der stod midt i en beslutning om ’make or break’ samt ’udvikling eller afvikling’. Typisk komplekse og sårbare situationer uden standardsvar og standardløsninger – som jeg har dyb respekt for og gerne samarbejde omkring, uanset fælles eller individuelle agendaer.

Skilsmisse eller parterapi

Parterapi koster både tid, penge og energi. Selvom, at det er en kærlig, udviklende og givende proces, kræver den også mod og tilløb for de fleste. Ligesom ved mekanikeren, advokaten og tandlægen, venter mange derfor til sidste øjeblik. Nogle venter desværre for længe med afklaring, udredning og forebyggelse eller opretning. For mig som parterapeut, gør det dog ingen forskel, hvor tidligt eller sent parret kommer i forhold til deres proces. Alle er velkomne, når de er parate til den støtte de ønsker, i forhold til den proces de står i og lige præcis til det emne de gerne vil have hjælp til.

Spørgsmål om skilsmisse

Der har således på det seneste været mange spørgsmål til både mig og brevkassen omkring separation og skilsmisse. Inkl. statistik, trends og årsager til skilsmisse. Hvorfor og hvornår man skal blive skilt? Hvad og hvordan det kan gå så galt? Kommunikation omkring skilsmissen? Håndtering af børn før, under og efter skilsmissen? Praktiske problemer omkring skilsmissen? Praktiske og formelle informationskilder omkring skilsmisse? Parforholdsmæssige, relationelle og psykologiske processer før, under og efter processen? Se mere herom på linket nedenfor.

Mit tilbud ved skilsmisse

Som tidligere proces- og virksomhedskonsulent med juridisk forståelse samt psykoterapeut med speciale i parterapi, forsøger jeg at hjælpe parret samt at støtte op om alle de relevante processer – uanset hvad I end måtte bringe op. For at besvare nogle af de spørgsmål der er stillet i praksissen og til brevkassen, har jeg skrevet en kort artikel der præciserer mulighederne, mit tilbud og hvordan jeg ofte arbejder i forbindelse med processer omkring skilsmisse:

www.parterapi-parterapeut.dk/separation-skilsmisse.html
Du er velkommen til at læse nærmere, hvis det er aktuelt for dig.
Er det aktuelt for en du kender, er du velkommen til at forward’e linket.

Hvad nu

I kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultationstid til par-tjek, parterapi eller parrådgivning, på tlf. 6166 1900.

Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post36.

Er du ikke selv på denne blok, kan du sende din e-mail:
www.parterapi-parterapeut.dk/please-call-me-once.html
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Du kan også følge med på: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Skrevet af
december 28, 2018