Skip to main content

Sommer / Parterapi uden ventetid / København

  • Parterapi her og nu!
  • Parterapi uden ventetid!
  • Akut parterapi via konsultation i København eller per telefon/skype!
  • Fuldtidspraksis og fleksibelt koncept!

If we just could turn back time!

Af: www.parterapi-parterapeut.dk

Sommeren er en travl periode for Parterapi-parterapeut.dk, da mange søger parterapi under sommerferien samt lige før eller efter. Sommeren og ferien skulle være afslapning fra hverdagens ræs og en god tid for parforholdet med plads til kontakt, relation og kærlighed, men ender ofte med stress, konflikter eller sandhedens time.

Sandhedens time for parforholdet

Sandhedens time – en stund hvor tanker og følelser dukker op samt rumsterer, kommer i vejen og ikke længere kan rummes eller udholdes. Den indre virkelighed, der ikke længere kan ignoreres under feriens ro, nærhed og mulighed for at sige den smertelige sandhed som fx:

Jeg har længe været utilfreds i vores parforhold. Jeg kan ikke længere mærke mine følelser …for dig. Jeg elsker dig ikke længere. Jeg vil gerne have lidt tid for mig selv. Jeg har tænkt på at flytte ud. Du drikker for meget. Du arbejder for meget. Du er aldrig hjemme. Du er aldrig tilstede. Vores sexliv keder mig. Jeg har haft et sidespring. Jeg er dig utro. Jeg er blevet forelsket i en kollega. Jeg har fundet en anden. Jeg har en ved siden af. Jeg har fået nok. Jeg vil skilles.

Og når bomben først er sprunget, kalder situationen ofte på akut parterapi. Parterapi-parterapeut.dk står således parart – så snart I kommer hjem samt er til rådighed via online konsultation pr. telefon eller skype.

Tre processer i parterapien

Når det sker, så er det ofte sådan, at det kun har været den ene part der var opmærksom på problemet og som ofte længe har gået og taget misforstået hensyn eller har forsøgt at mærke efter, at finde de rette ord og det rette tidspunkt til at sige det. Eller også har vedkommende selv påtaget sig hele skylden og alene forsøgt at rette op på sig selv og parforholdet.

Ofte ender det enten med at bægeret flyder over eller at man misforstået tror at den afslappede feriestund er et godt øjeblik til at sige sandheden. For den anden part, der har gået uvidende rundt i bedste tro, kommer sådan en udmelding som et chok – der river tæppet væk under dem og får deres verden til at bryde sammen. Denne part er samtidig hel uforstående, udenforstående og hjælpeløs samt nu i en personlig og eksistentiel proces uden hale og retning. Parterapi-parterapeut.dk hjælper ofte både parret med deres fælles proces samt hver af parterne med deres individuelle proces. Det er dermed sjældent nødvendigt med andet end parterapi, men i fald henviser Parterapi-parterapeut.dk gerne til en individuel psykolog.

Ferien som et projekt for parforholdet

De fleste ser frem til at slappe af, men for mange parforhold bliver ferien et projekt, hvor forventningerne ikke bliver ordentligt afstemt og ender med at blive stressende eller konfliktfyldt. Eller et projekt med lykkeoptimering og indhentning af det forsømte, hvor alt skal være perfekt og alle skal gøres tilfredse på alle tidspunkter. For nogle går tiden med snak, forestillinger og forhandling, snarere end handling, erfaring og udvikling.

Når ambitionerne bliver for høje, ender nogle med at trække eller at undertrykke sig og andre sætter sig igennem, dominerer eller eksploderer. Det kommer ofte til at stå i stærk kontrast til mange parforholds og familiers hverdag, som ofte kører som en smurt maskine i faste procedurer og rammer. Men mange taler sjældent rigtigt sammen og har aldrig rigtigt lært at forhandle, løse problemer og reparere på relationerne, når det går galt. Og under ferien, står man så pludselig i en helt ny ramme og situation, hvor der også er tid til at spørge sig selv og hinanden, hvad man reelt set har lyst til. Nogle søger således familieterapi og parterapi hos Parterapi-parterapeut.dk inden ferien. Andre gange bliver ferien som et forstørrelsesglas, hvor uvaner, alkohol, tristhed og depression bliver tydeligere eller bryder ud.

Ferie for tosomhed og for at genfinde gnisten

Sommerferien kan også være det øjeblik, hvor man skulle være os-to samt genfinde kærligheden og gnisten. Men i det øjeblik oplever nogle, at de alt for længe har gået og undertrykt deres passion, følelser og frustration – så larmer tomheden samt de modsatrettede følelser.

Parret opdager måske, at det alt for længe er gået op i børn, hus, arbejde og projekter. At ingen af dem er blevet set, hørt og taget alvorligt. Eller, at de måske i hemmelighed har gået og trukket læsset derhjemme eller været den der har tjent pengene ude i marken – og at ingen af dem har fået anerkendelse og kærlighed. Ofte er det gået udover kommunikationen, problemløsningen, forhandlingsevnen, reparationsevnerne, nærheden, intimiteten og sexlivet. Parterapi-parterapeut.dk hjælper derfor både med at genopbygge kompetencerne og kontakten til parterne selv og til partneren.

Ferien var dejlig, men nu er det hverdag igen

Parterapi-parterapeut.dk har også mange par som har store udfordringer i hverdagen, men lige så snart at de har ferie så er alt fryd og gammen. Og lige så snart de kommer hjem, fortsætter stress og skænderier. Mange af disse par hjælper Parterapi-parterapeut.dk med at få afstemt deres værdier, normer og forventninger, at få organiseres deres hverdag og roller, at blive bedre til at håndtere stress samt at blive bedre til at kommunikere, forhandle og at løse problemer og konflikter.

Parforhold, proces og parterapi som fokus for ferien

Nogle af de par, der godt ved at parforholdet halter, vælger forud at tage tyren ved hornene. I stedet for at booke ferie i udlandet, booker de tid til deres parforholdsproces og parterapi hos Parterapi-parterapeut.dk. Mange familier og par ved også godt, at det kan være hårdt at lande efter en ferie – og ligesom at kufferten skal luftes efter rejsen, kan det også være at der skal ryddes op i nogle af relationerne inkl. parforholdet. Nogle bruger således noget af deres restferie på at samle op samt at få talt ud. Hvis I ønsker at forkæle jer selv, kan I også bestille intensiv parterapi med hotelophold.

Genfind kærligheden, reparer relationen og udvikl parforholdet

Blev kærligheden væk, så genfind gnisten! Bearbejd skænderier, krise, vrede, isolation, utroskab, skilsmisse, genforening … få tid til parterapi. Ring straks og book en konsultation i parterapi. Haster det, får I en tid inden for en uge. Er det akut, kommer I til med det samme. I er velkomne til fx blot at booke en enkelt konsultation og komme til et par-tjek, hvor I samtidig får sendt en gratis parforholdstest. På links’ene nederst kan I læse mere om familieterapi, parterapi, parrådgivning, imagoterapi, sexologisk samtaleterapi, alkoholproblemer i parforholdet, stress, angst, depression og skilsmisse.

Konsultation i parterapi

I kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultationstid til par-tjek, parterapi eller parrådgivning, på tlf. 6166 1900.

Du kan også følge med på: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Eller på: www.twitter.com/Parterapeuten

Eller: www.instagram.com/parterapi

Skrevet af
december 28, 2018