Af Kasper Larsen

Psykoterapeut med speciale i parterapi

Parterapi2019-06-18T15:29:29+00:00

Parterapi i København

Mit navn er Kasper Larsen, og jeg er certificeret parterapeut med egen praksis lige ved siden af Valby st. i København.

Siden 2002 har jeg beskæftiget mig med mennesker som dig. Mennesker der har det svært i sin relation, mangler intimitet, nærhed og kærlighed.

Mangler du noget i din relation? Har du oplevet sorg, tab eller traumer? Dine bevæggrunde kan være mange eller få. Uagtet dine grunde, er du og din partner velkommen hos mig. Mit mål er at hjælpe dig til et bedre og sundere liv.

Husk. Du er ikke alene!

Ring hvis du har brug for at tale med en professionel.

Ring til mig mellem kl. 12-12.45

Red forholdet med parterapi i København

Undersøgelser viser, at omkring 50% af alle danske par bliver skilt efter kun to år.

Ud fra mine egne erfaringer med klinikken, kan dog langt de fleste parforhold reddes. Cirka 90% af alle de par, jeg tidligere har hjulpet endte med at sit ægteskab. Ikke mindst fandt de nærværet og kærligheden til hinanden igen.

I mere end 15 år har jeg hjulpet mere end 1500 klienter til et bedre, sundere, kærligere, mere intimt og givende forhold.

Uanset hvilke problemer du og din partner døjer med, er der håb forude. Jeg arbejder særligt med disse former for problemer og udfordringer i parforholdet:

Hvad er parterapi?

Parterapi er til for at hjælpe med de problemer, der opstår i et forhold.

I løbet af et parforhold vil der opstå problemer, der kan påvirke din relation til din familie, din partner og dine børn. Men hvis du kender de rette værktøjer og ved, hvordan du skal forholde dig til dine og din partners følelser, så kan du komme langt.

Med parterapi vil du og din partner få talt ud om det, der er roden til jeres udfordringer. I vil lære at få bedre selvindsigt, kunne tage mere ansvar og forstå og løse problemerne inden de suger al kærligheden og nærheden ud i din relation.

Måske du og din partner har problemer i soveværelset, eller I har svært ved at kommunikere med hinanden. Det kan også være I er uenige om, hvordan jeres børn skal opdrages.

Det er almindeligt med problemer i parforholdet. Og der er ingen skam i at have et problem. Det er en skam ikke at gøre noget ved det eller at give op for tidligt og ty til skilsmisse.

Parterapi kan også være nyttigt for dig, hvis kun du eller kun din partner har et individuelt problem. Det kan være dyb sorg over at have mistet, traumer eller ved at være barn af en alkoholiker.

Selvom det ikke er jer begge, der har det svært. Så tærer den enes problem på den anden, og det kan få snebolden til at rulle.

Sådan foregår parterapien

Hos parterapi-parterapeut.dk i København er den psykoterapeutiske stil direkte, hurtig og spejlende. Hos mig vil du opleve ærlighed, varme, dybde og forandringsorienterede løsninger.

Hos mig finder I støtte, og en der kan lede og konfrontere dig og din partner med jeres problemer.

Relationel psykologisk behandling ved parterapi omfatter helheden og systemet. Derfor involverer det både dig og din partner. Parterapi er derfor psykoterapi med to voksne mennesker i en personlig relation, der sammen, og hver for sig, skal skabe forandring.

Min metode er fænomenologisk, relationel- og procesorienteret.

Når du og din partner er inde til parterapi vil I opleve, at jeg inddrager værktøjer og teorier omkring personprofiler og personlighedsstruktur.

Inden du kontakter mig, kan du overveje at tage min gratis parforholdstest. Du kan tage den alene eller sammen med din partner for at sætte gang i en dialog om, hvordan I har det.

Din succes er mit mål for psykoterapien og parterapien

Derfor møder jeg dig, der hvor du er. Du bestemmer, hvad du vil bringe op.

Desuden vil jeg gennem gensidigt ansvar og jævnbyrdigt samarbejde være med til at skabe en god kemi og yde den bedste terapi. Jeg vil ikke blot give jer ret og tale jer efter munden, for så forbliver jo alt som det plejer.

Og jeg vil heller ikke altid give jer det i tror I ønsker, for det er ikke altid det I behøver.

Men jeg vil fortælle, hvad jeg ser og medvirke til at gøre dig og din partner bedre til at vedligeholde og udvikle relationer. I vil bedre til at håndtere forskelle og at regulere behov.

Få skabt jeres egne værktøjer med parterapien.

Min passion som psykoterapeut og parterapeut

Jeg motiveres af at se mennesker, der finder sig selv og skaber det liv, de virkelig ønsker.

Jeg fascineres af at opleve, når folk udvikler sig selv og sine kompetencer ved at se udfordringerne i øjnene og komme videre.

Jeg betages, når folk finder egenkærlighed i mestring, selvregulering og sundhed.

Jeg glædes over klienter, der udvikler deres relationer og blomstrer i disse. Samt frydes over at blive vidne til, at kærligheden og lidenskaben igen får udtryk og flow.

Lad mig hjælpe dig & din partner

Min værktøjskasse er stor og erfaringen er bred. Jeg står derfor klar til at hjælpe dig og din partner, når I ikke rumme følelserne længe. Når I ikke ved, hvordan I skal overkomme den her smerte I bærer på er for stor.

Du kan komme alene til individuel psykoterapi eller tage din partner med til parterapi for den samme pris. Det er ligeledes samme pris ved familieterapi med op til fire deltagere.

Terapien kan desuden kombineres med access bars, så får du/I to behandlinger for en pris.

Haster det får I en tid inden for en uge.

Er det akut, kommer I til med det samme.

Er du en del af et internationalt par?

Min parterapi er ikke kun forbeholdt danske par. Jeg står til rådighed, hvis du er en del af dansk-udenlandsk par, eller hvis I er to udenlandske, der har problemer i forholdet.

Jeg laver parterapi på dansk og engelsk og understøtter på tysk, frank, norsk og svensk. Vi taler det sprog, som I finder jer mest trygge ved under terapien.

Ring til mig
Tag gratis parforholdstest

Min nuværende supervision

Hanne Hostrup: Gestalt psykoterapeut, supervisor, underviser, psykolog og forfatter. Over 30 års erfaring. Bibliografi: Gestaltterapi, Supervision, Tæft, trit og retning, Kærestebilleder og Parterapi.

Tidligere supervision

Bent Falk: Præst/ cand.theol., gestalt psykoterapeut, supervisor, underviser og forfatter. Optaget i Den Blå Bog 2012-13. Bibliografi: Kærlighedens pris, At være der hvor du er samt I virkeligheden.

Michael Sommer: Gestalt psykoterapeut, supervisor, underviser og psykolog. Over 30 års erfaring. Speciale i anomali og familieterapi.
Lars J. Sørensen: Psykolog, psykoterapeut, supervisor, underviser og forfatter. Chefpsykolog på Amtshospitalet i Nykøbing Sj. Bibliografi: Skam – medfødt og tillært, Smertegrænsen samt Særpræg, særhed og sygdom.

Lennart Holm: Psykolog, supervisor og medforfatter. Over 30 års erfaring. Speciale i kognitiv terapi for børn og voksne. Bibliografi: At skabe et behandlingsmiljø i ligeværdigt samarbejde.

Gruppesupervision: Todd Burley: ABPP, Ph.D. and gestalt psychotherapist. Trains gestalt therapists internationally at GATLA and the Graduate Faculty in Psychology at Loma Linda University where he teaches courses in gestalt therapy, neuropsychological assessment, schizophrenia, and team-teaches cognitive psychology and cortical functions. Bibliography: Editorial Board of the Gestalt Review. Contemporary personality theory and psychopathology, awareness in gestalt therapy, research based gestalt work with shame, clinical judgment in test interpretation, implications of current psychological research in psychology for the practice of gestalt therapy, the development of character from a gestalt cognitive perspective and field theory.

Gatla: Fra Gatla har jeg bl.a. være superviseret af Dr. Bob Rita Resnick og Dr. Iris Fodor.

Tilbud om supervision

Jeg tilbyder også selv supervision til grupper, teams, virksomheder, institutioner, behandlere, psykoterapeuter, parterapeuter, coaches, konsulenter, specialister og ledere.

Jeg tilbyder især supervision indenfor roller, relationer, læring og præstation.

Som supervisor har jeg en lang og bred erfaring helt tilbage fra 1999. Fagligt trækker jeg som supervisor på en stor værktøjskasse. Jeg har bl.a. et voksenpædagogikum. Jeg er derudover trænet internationalt i coaching samt parterapi, psykoterapi og supervision på næsthøjeste niveau hos Gatla.

Psykoterapeutisk baggrund: Relationsterapi for familier & par

Som psykoterapeut har jeg erfaring med komplekse relationer samt krise og fremadrettet udviklingsarbejde og vækst indenfor par, familier og teams samt børn og unge.

Derudover har jeg bl.a. været tilknyttet Prescriba, TUBA, Blå Kors, Røde Kors / OID / Offerrådgivingen, Lænken og Socialpsykiatrien.

Jeg har således indgående erfaring med individuel-, par-, familie- og pårørendearbejde og terapi i forbindelse med eksistentielle og psykologiske problemer, afhængighed og medafhængighed. Samt forbehandling, døgnbehandling, dagbehandling, ambulant behandling og efterbehandling i forbindelse med alkoholproblemer.

Herunder har jeg også erfaring med: depression, angst, chok, sorg, traume, trafikuheld, vold, væbnet røveri, overgreb, misbrug, kriminalitet, dysfunktion, psykisk sygdom, fysisk sygdom, krise, død, mord/ -forsøg og selvmord/ -trussel/ -forsøg.

Privat som arbejdsmæssigt har jeg desuden erfaring med cross-nationale forhold og relationer samt længerevarende udlandsophold og udstationering.

Erhvervspsykologisk baggrund: Coaching af teams og partnerskaber

Som proceskonsulent og coach har jeg erfaring med ledelse, samarbejde og kommunikation. Samt facilitering af processer, forandringer, partnerskaber, teams, relationer, konflikter og kompleks problemløsning.

Derudover har jeg over 10 års erfaring i psykologiske personprofilværktøjer og udvikling af personlige og forretningsmæssige relationskompetencer.

Jeg har således en international baggrund som konsulent hos Merkantildata, Hoffmann, Forca, Discover, Mitchell Phoenix, Arthur Andersen og PricewaterhouseCoopers.

Erhvervspsykologisk uddannelse

 • Voksenpædagogikum
 • Cert. NLP Master i coaching
 • Motivationssamtaler, Motivational Interviewing MI™, Implement
 • Cert. i DiSC PersonProfil samt i kultur, team, ledelse, rekruttering, effektivitet og stress m.v.
 • Cert. i Enneagrammet og uddannet i Enneagramcoaching
 • Acad.econ. i international kommunikation og konsumentpsykologi
 • Europæisk MBA i HR, ledelsespsykologi og organisationspsykologi
 • Diplomuddannet projektleder og cert. lean manager
 • Exam. i engelsk, tysk og fransk på forhandlingsniveau

Psykometrisk baggrund: Typologi, test & personprofiler

Som konsulent, underviser, coach, psykoterapeut og ikke som mindst parterapeut, har jeg siden 1999 arbejdet med Jungs typologi i erhvervs- og privatlivet. Det man i daglig tale kender som MBTI/JTI.

Et utroligt stærkt værktøj til hurtigt at uploade selvindsigt og menneskelig indsigt i partneren, familien, vennerne, kollegaerne. Jeg har også arbejdet med en ny sprogmodel, hvor du og din partner efterfølgende kan italesætte jeres frustrationer og forskelle samt arbejde med at bringe dem i balance.

Jeg har siden 1999 anvendt MBTI i forbindelse med relationer, kommunikation, samarbejde, ledelse, teams, partnerskaber – og ikke mindst i parterapien.

Mange par søger netop parterapi, fordi de har svært ved at rumme, håndtere og balancere deres forskelle og præferencer. Derudover har jeg på samme måde og siden 2003 arbejdet professionelt med DiSC personprofilen.

I supplement hertil har jeg lige så længe arbejdet med bl.a. enneagrammet og metaprogrammerne.

Psykoterapeutiske kompetencer

 • Transaktionsanalyse, assertion, kommunikation, problemløsning, konfliktløsning, forhandling
 • Udredning, afklaring, forebyggelse, behandling, udvikling, forandring, vækst, fastholdelse
 • Grænser, kontakt, relationer, tilknytning, nærhed, kærlighed, fortrolighed, intimitet, sexliv
 • Sygdom, tab, dødsfald, sorg, krise, konflikter, skænderier, utroskab, separation, skilsmisse
 • Psykosomatiske og psykologiske problemer inkl. traume, stress, angst, depression
 • Alkohol, misbrug, afhængighed, medafhængighed, voksne børn af alkoholikere

Jeg tror, at ærlighed er kærlighed

Jeg tror, at vi har det bedste i vente
Jeg tror, at relationen er vores læremester
Jeg tror, at relationen heler

Jeg tror på livslang læring og udvikling i og af parforholdet

Jeg tror på, at det lykkes, hvis du satser og gør en indsats
Jeg tror på, at handling skaber forvandling
Jeg tror på retten til at tro på og at vælge noget andet

Jeg tror på kærligheden, livs- og skaberkraften

Jeg tror på muligheden for at udvikle sunde relationer
Jeg tror, at parforholdet og familien har et overset potentiale
Jeg tror, at parforholdet er kilde til leg, læring, udvikling, healing og mening

Jeg tror, at alle systemer fungerer så godt de kan, svarende til deres niveau af viden og indsigt

Jeg tror, at vi alle træffer de bedste beslutninger, ud fra det informationsniveau vi har på det givne tidspunkt

Jeg tror på, at forandring kan ske hurtigt og let
Jeg tror på, at du har hidtil gjort det bedste, du kunne
Jeg tror på at leve er at lære, og at erfaring er vigtig feedback
Jeg tror på, at al viden og adfærd er brugbar i en eller anden sammenhæng

Jeg tror, at du har de nødvendige ressourcer

Jeg tror, at vi undertiden blot har brug for at få løftet sløret eller et lille skub
Jeg tror, at frustrationen er din ven, og at den vil fortælle dig noget vigtigt
Jeg tror på en positiv intention bag enhver handling

Jeg tror på, at du er meget mere end du tror

Jeg tror på, at der findes en løsning til ethvert problem
Jeg tror på, at du kan hvis du vil
Jeg tror på, at mestring er bedre end omsorg

Jeg tror på, at det kan være godt, uden at være hårdt eller dyrt

Jeg tror på en hurtig, direkte, kort og effektiv indsats
Jeg tror på processen, og at den arbejder for jer, på mange måder og planer
Jeg tror, at parterapiens endelige mål er, at I bliver jeres egen parterapeut

Det har jeg erfaring med

 • Parterapi, parrådgivning, imagoterapi og sexologisk samtaleterapi
 • Familieterapi, familieopstillinger, familiesamtaler og pårørendesamtaler
 • Vanskelige samtaler, konflikter, problemer, mediation og forhandling
 • Kriseterapi, farvelterapi, genforeningsterapi, udviklings- og forebyggelsesterapi
 • Kærestesorger og hjælp til at komme videre
 • Traume, tab, sorg, tilknytning- og adskillelsesprocesser
 • Hjælp til singler der søger kærligheden, hjælp til dating og hjælp til opstart
 • Par med og uden børn samt småbørnsfamilier
 • Sammenbragte familier, skilsmissefamilier og hjælp til konflikter om børn
 • Parforholdsproblemer i.f.m. fx ægteskabsindgåelse og graviditet
 • Par hvor børnene flytter hjemmefra eller flytter hjem igen
 • Internationale relationer og forhold samt udstationering og rejseaktivitet
 • Kommunikation, lytning, tilstedevær, nærvær og opmærksomhed
 • At blive set og hørt samt at skabe anerkendende nærvær og dialog
 • Balancering mellem det maskuline/feminine og at udtrykke/modtage
 • Transaktions analyse, assertionstræning, gennemslagskraft, magt og dominans
 • Mønstre og roller som fx overhund/underhund (topdog/underdog)
 • Kærlighedens 5 sprog, Test dit kærlighedssprog og Undskyld på 5 sprog
 • Parforholdets fænomenologi, mønstre, roller, spil og dynamik
 • Familiens struktur, system, betydning og indvirkning
 • Familiemedlemmers indblanding i parrets forhold og problemer
 • Test, personprofiler, forskelle, konflikter, dialog og samspil
 • Ægteskabssyn, genforelskelse samt udvikling af og gennem relationer
 • Kærlighed, gnist, glæde, flamme, fælles mål, værdier og normer
 • Fertilitetsproblemer, intimitet, nærhed, seksualitet, lyst og tilnærmelser
 • Fantasier, drømme, ønsker, håb, tvivl, usikkerhed og ambivalens
 • Gamle vaner, uhensigtsmæssige mønstre og problemer med/fra fortiden
 • Bevidsthed, indsigt, muligheder, valg, beslutningstagning og handling
 • Samliv, uenigheder, skænderier, fastlåshed, kulde, vrede og afstand
 • Følelser samt følelsesmæssig kontakt, -udtryk, fælles sprog og deling
 • Vanskelige/ modsatrettede følelser som vrede, glæde, sorg, skyld og skam
 • Kontakt, kontaktforstyrrelser, grænser, grænsesætning og respekt
 • Afstand, tabu, lukkethed, separat livsførelse, separation og skilsmisse
 • Utroskab, sidespring, flirt, affærer, polyamori og jalousi
 • Internetpornografi/afhængighed, elektronisk utroskab og facebook-jalousi
 • Frygt, sårethed, ærgrelse, bitterhed, nag, tilgivelse og forsoning
 • Diskussioner, skænderier, løgn, fortielser, aggression og overgreb
 • Alkoholproblemer/ hash og misbrug – afhængighed og medafhængighed
 • Par fra dysfunktionelle familier med fx alkohol, sygdom og svigt
 • Skilsmisse børn/unge og partnere med baggrund i skilsmissefamilier
 • Voksen-barn problematikker/ Adult children/ ACA/ TUBA/ HOPE
 • Partner til voksent barn af alkoholiker/voksen barn af alkoholiker i parforhold / at elske for meget
 • Relationskompetencer, mentalisering, tilknytningsproblemer, tillid, kontrol og spilleregler
 • Dependent, impulsiv type, borderline type, emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse o.l.
 • Par og familier med eksistentielle kriser og udviklingskriser
 • Par og familier hvor en af parterne er i proces eller krise/ psykologisk krise
 • Anomali, psykologiske problemer og fysisk sygdom
 • Tab, dødsfald, dødfødsel og selvmord i familie og omkring parforholdet
 • Work-life balance, stress*, angst, depression, belastningsreaktioner og udbrændthed

Udenlandske værktøjer

 • John Gottman’s apokalyptiske ryttere (The Four Horsemen of the Apocalypse)
 • John Gottman’s skilsmisseindikatorer (The Four Divorce Predictors)
 • Sternberg’s Triangular Theory of Love Scales
 • Stephen Karpmans Drama Triangle