Parterapi til voksen barn af alkoholikere i parforhold

 • Er du voksen barn af alkoholikere i parforhold?
 • Eller er du i parforhold med et voksen barn af alkoholikere?
 • Giver familien, parforholdet og de nære relationer udfordringer?
 • Har I parforholdsproblemer, skænderier og store udsving?
 • Har I problemer med nærhed, tilknytning, ansvar og commitment?
 • Kæmper I for respekt, grænser, tryghed, helhed, stabilitet og sindsro?
 • Blev du for tidlig voksen, kæmper du for nærhed og elsker du for meget?
 • Er det barndommens ubevidste følelser og mønstre der styrer dit voksenliv?
 • Har du udfordringer med autoriteter, loyalitet, afvisning og behagesyge?
 • Drikker du eller din partner selv for meget alkohol?
 • Er du eller din partner afhængig eller medafhængig?
 • Går du fra forhold til forhold eller bliver du for længe?

Spørgsmål omkring voksen barn af alkoholikere i parforhold

Hvad vil det sige at være voksen barn af alkoholikere? Hvornår og hvordan ved man, at man eller partneren er voksen barn af alkoholikere? Hvordan påvirker det ens psykologi, sociale kompetencer og dynamik, at være vokset op i et mere eller mindre dysfunktionelt hjem med større eller mindre misbrugsformer, hash- og alkoholproblemer – eller andre former for afhængighed og medafhængighed? Og hvad betyder det for ens stil omkring relationer, kommunikation, forhandling, problemløsning og konfliktløsning, når man er voksen barn af alkoholikere?

Hvad betyder det for ens indre billeder (imago’er) af familien og parforholdet samt ens drejebøger og indre mentale arbejdsmodeller, at være voksen barn af alkoholikere? Hvordan påvirker det ens mentalisering, relationskompetencer og tilknytningsevne, når man er voksen barn af alkoholikere? Hvad er det for dynamikker man selv skaber, gentager og viderefører i parforholdet og familien samt andre nære relationer som vennerne og på studiet eller arbejdspladsen, når man er voksen barn af alkoholikere? Hvad er det for sociale roller man typisk indtager, som voksen barn af alkoholikere?

Hvordan skal man forstå baggrunden og dynamikken, for det at være voksen barn af alkoholikere? Hvad var situationen og problemet omkring hjemmet, familien og de primære omsorgspersoner? Hvad er løsningen og behandlingen for voksne børn af alkoholikere? Hvordan kan man gøre snublesten til trædesten og udfordring til læring og vækst? Hvordan kan man forsone og frigøre sig fra fortiden samt skabe det liv, parforhold og relationer man i virkeligheden ønsker? Hvordan kan man man som voksen barn af alkoholikere frigøre sig fra smerten, sorgen, skammen og vreden samt blive bedre til at håndtere de nutidige konflikter, når man ubevidst overvældes af barndommens følelser og reaktioner samt mest af alt har lyst til at kæmpe, flygte eller stivne?

Svar omkring voksen barn af alkoholikere i parforhold

Alt det og mere omkring voksne børn af alkoholikere inkl. situationen, problemet, løsningen og behandlingen, kan du læse mere om i følgende artikel:

Her redegøres også nærmere for, hvorfor at procesorienteret og relationel psykologisk behandling som parterapi, familieterapi og imagoterapi, netop er særlig effektiv i forhold til voksne børn af alkoholikere. Her kan du også læse mere om din egen, partnerens og relationens helende kraft. Er du ikke i et parforhold, så er du velkommen alene til individuel psykoterapi.

Artiklen er skrevet med udgangspunkt i min baggrund som eksamineret psykoterapeut, certificeret familie- og imago parterapeut og alkoholbehandler. Siden 2005 har jeg således erfaring med rådgivning og psykoterapi til voksne børn af alkoholikere samt behandling af alkoholmisbrug og alkoholafhængighed inkl. parterapi, familieterapi og pårørendesamtaler. Jeg har bl.a. erfaring fra socialpsykiatrien, Tuba, Blå Kors, Lænken, egen praksis og erhvervslivet. Her har jeg ligeledes erfaring med behandling af alkoholens følgesvende – lavt selvværd, stress, angst, depression og sorg.

Afhængighed eller medafhængighed hos voksne børn af alkoholikere

Mange voksne børn af alkoholikere har et anstrengt forhold til alkohol eller også har de selv et alkoholmisbrug. Andre gifter sig med en afhængig, en alkoholiker eller en anden form for tvangspersonlighed. Mange alkoholikere er desuden samtidig selv voksen barn af alkoholikere – arv og miljø spiller en stor rolle gennem vores tidlige prægning af vores billedere (imago’er) af parforholdet, familien og kærligheden. Især når det gælder alkoholproblemer.

Uanset hvad, så siger statistikken at godt 600.000 dansker har et skadeligt alkoholforbrug og at der for hver alkoholmisbruger er fire der påvirkes deraf. Det inkluderer først og fremmest de primære relationer som partneren, børnene, familien, vennerne og arbejdspladsen. Er du i tvivl om du eller din partner drikker for meget, så kan I læse mere på linket nedenfor, hvor der også tilbydes en gratis alkoholtest:

Forbehold omkring voksen barn af alkoholikere

Jeg skal i denne forbindelse slå fast at voksen-barn-af-alkoholikere, hverken er en anklage, diagnose eller prognose. Dernæst skal jeg slå fast at voksen-barn-af-alkoholikere problematikken er en dynamik, der også kan opstå i hjem med psykologiske problemer, sygdom, invaliditet, selvmordsproblematikker, hospitalsindlæggelser, fængselsophold, anbringelser udenfor hjemmet og adoption samt andre former for afhængighed som fx spilafhængighed, sexafhængighed, arbejdsnarkomani, overgreb, vold, spiseforstyrrelser …

Forskellige navne for voksne børn af alkoholikere

Mange kender således også voksen-barn-problematikken som børn af alkoholikere, alkoholikerens børn, antennebørn, glasbørn, sjælefugle, pårørende, adult children of alcoholics, adult children anonymous, aca, tuba, hope … og ko-dependens eller co-dependens, medafhængighed, behagesyge, hensynsbetendelse, pænhed, tilknytningsproblemer, tilknytningstraumer, at kæmpe for nærhed, kærlighed og tryghed, at elske for meget, at tage for meget ansvar, at være kontrolfikseret og perfektionistisk eller at blot at være blevet voksen for tidligt samt at have inner child eller indre barn problematikker. Andre kender begrebet voksen barn af alkoholikere i forbindelse med overskrifter som den usynlige labyrint, den usynlige elefant, familier med alkoholmonstre, at være tabt, fortabt, fundet igen… at hele sit indre barn.

Konceptet for psykoterapi og parterapi til voksne børn af alkoholikere

 • Konsultation i parterapi eller et par-tjek:I kan starte med en enkel konsultation i parterapi eller købe et par-tjek. Et par-tjek er omfatter en specialudviklet parforholdstest, konsultation i parterapi, analyse og feedback samt gratis eBog med fire parterapeutiske værktøjskasser til at løse og forebygge parforholdsproblemer.
 • Kort og intensivt forløb i parterapi:Herefter kan I fortsætte på egen hånd med eBogen eller købe et kort intensivt forløb i parterapi på klippekort. Det rækker for de fleste til at komme fra problem/krise til stabilisering.
 • Helende, forebyggende og udviklende imagoterapi og imago parterapi:
  Ønsker I mere kan i fortsætte med udviklende og forebyggende parterapi i åben konsultation eller i form af imagoterapi, imago parterapi eller familieterapi.

Konsultation i psykoterapi og parterapi

I kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultationstid til par-tjek, parterapi eller parrådgivning på tlf. 6166 1900.

Tips til parforholdet og kærligheden

Du kan også følge med på: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Eller på: www.twitter.com/Parterapeuten

Eller: http://plus.google.com/115591983982998045497

Eller: www.instagram.com/parterapi

Skrevet af
december 27, 2018
Instagram

⚡ krise 🔊 kommunikation 🧠 mindset ❤️ relationer 💋 sexliv 💔 utroskab 🍷 alkohol 🤙+45 61661900 Over 30 years of experience. Expertise in couples therapy, infidelity, alcohol + mindset, paradigm shift, change, development.

☎️ +45 61 66 19 00
Phone / Whatsapp
Kasper T. Larsen, mba

Danish / English
Copenhagen / Online
No wait / acute

Efficient concept
6 consultations in 6 weeks
Enough for 80% of all clients

Parterapi-parterapeut.dk
Over 30 years experience
Several thousands of clients

Cert. couples therapist
Exam. psychotherapist
Trained internationally by the best

From crisis to success.
From relationships to creationships.

Conscious relationships
with ease, joy and glory.

Change your mindset,
change your relationship.

-

Your expectation is what drives your relation.

What is your relationship mindset?

Your mindset creates & predicts your relationship. Your mindset is critical for successful & healthy relations.
Love grows with a growth mindset.
Grow your mindset.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer

Parterapeut med speciale i parforhold, kommunikation, problemløsning, krise, alkohol, utroskab, sexliv, krop, sundhed & mindset.

Utroskab, affære, sidespring.
Infidelity, adultery, affair, cheating, betrayal, extramarital relations.

Parterapi, parterapeut, sexologi, sexolog, psykoterapeut, psykoterapi, imagoterapi, familieterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression, access facelift, access bars, body process & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

English: Couples coaching, couples therapy, couples counselling, psychotherapy, coaching, access bars, yoga, meditation & nutrition. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife. English, German, French, Danish, Swedish, Norwegian

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #CouplesCoaching #CouplesCoach #Yoga #AccessBars #ParterapiParterapeut #ParterapiParterapeutDk
...

⚡ krise 🔊 kommunikation 🧠 mindset ❤️ relationer 💋 sexliv 💔 utroskab 🍷 alkohol 🤙+45 61661900 Over 30 years of experience. Expertise in couples therapy, infidelity, alcohol + mindset, paradigm shift, change, development.

☎️ +45 61 66 19 00
Phone / Whatsapp
Kasper T. Larsen, mba

Danish / English
Copenhagen / Online
No wait / acute

Efficient concept
6 consultations in 6 weeks
Enough for 80% of all clients

Parterapi-parterapeut.dk
Over 30 years experience
Several thousands of clients

Cert. couples therapist
Exam. psychotherapist
Trained internationally by the best

From crisis to success.
From relationships to creationships.

Conscious relationships
with ease, joy and glory.

Change your mindset,
change your relationship.

-

In love and relations
faith dares the soulto go beyond
what the eyes can see.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer

Parterapeut med speciale i parforhold, kommunikation, problemløsning, krise, alkohol, utroskab, sexliv, krop, sundhed & mindset.

Utroskab, affære, sidespring.
Infidelity, adultery, affair, cheating, betrayal, extramarital relations.

Parterapi, parterapeut, sexologi, sexolog, psykoterapeut, psykoterapi, imagoterapi, familieterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression, access facelift, access bars, body process & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

English: Couples coaching, couples therapy, couples counselling, psychotherapy, coaching, access bars, yoga, meditation & nutrition. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife. English, German, French, Danish, Swedish, Norwegian

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #CouplesCoaching #CouplesCoach #Yoga #AccessBars #ParterapiParterapeut #ParterapiParterapeutDk
...

⚡ krise 🔊 kommunikation 🧠 mindset ❤️ relationer 💋 sexliv 💔 utroskab 🍷 alkohol 🤙+45 61661900 Over 30 years of experience. Expertise in couples therapy, infidelity, alcohol + mindset, paradigm shift, change, development.

☎️ +45 61 66 19 00
Phone / Whatsapp
Kasper T. Larsen, mba

Danish / English
Copenhagen / Online
No wait / acute

Efficient concept
6 consultations in 6 weeks
Enough for 80% of all clients

Parterapi-parterapeut.dk
Over 30 years experience
Several thousands of clients

Cert. couples therapist
Exam. psychotherapist
Trained internationally by the best

From crisis to success.
From relationships to creationships.

Conscious relationships
with ease, joy and glory.

Change your mindset,
change your relationship.

-

Do you believe, that I believe, that you can do it? Well, I don't believe it, I KNOW it!

What is your relationship mindset?

Your mindset creates & predicts your relationship. Your mindset is critical for successful & healthy relations.
Love grows with a growth mindset.
Grow your mindset.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer

Parterapeut med speciale i parforhold, kommunikation, problemløsning, krise, alkohol, utroskab, sexliv, krop, sundhed & mindset.

Utroskab, affære, sidespring.
Infidelity, adultery, affair, cheating, betrayal, extramarital relations.

Parterapi, parterapeut, sexologi, sexolog, psykoterapeut, psykoterapi, imagoterapi, familieterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression, access facelift, access bars, body process & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

English: Couples coaching, couples therapy, couples counselling, psychotherapy, coaching, access bars, yoga, meditation & nutrition. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife. English, German, French, Danish, Swedish, Norwegian

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #CouplesCoaching #CouplesCoach #Yoga #AccessBars #ParterapiParte
...

⚡ krise 🔊 kommunikation 🧠 mindset ❤️ relationer 💋 sexliv 💔 utroskab 🍷 alkohol 🤙+45 61661900 Over 30 years of experience. Expertise in couples therapy, infidelity, alcohol + mindset, paradigm shift, change, development.

☎️ +45 61 66 19 00
Phone / Whatsapp
Kasper T. Larsen, mba

Danish / English
Copenhagen / Online
No wait / acute

Efficient concept
6 consultations in 6 weeks
Enough for 80% of all clients

Parterapi-parterapeut.dk
Over 30 years experience
Several thousands of clients

Cert. couples therapist
Exam. psychotherapist
Trained internationally by the best

From crisis to success.
From relationships to creationships.

Conscious relationships
with ease, joy and glory.

Change your mindset,
change your relationship.

-

What is your relationship mindset?

Your mindset creates & predicts your relationship. Your mindset is critical for successful & healthy relations.
Love grows with a growth mindset.
Grow your mindset.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer

Parterapeut med speciale i parforhold, kommunikation, problemløsning, krise, alkohol, utroskab, sexliv, krop, sundhed & mindset.

Utroskab, affære, sidespring.
Infidelity, adultery, affair, cheating, betrayal, extramarital relations.

Parterapi, parterapeut, sexologi, sexolog, psykoterapeut, psykoterapi, imagoterapi, familieterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression, access facelift, access bars, body process & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

English: Couples coaching, couples therapy, couples counselling, psychotherapy, coaching, access bars, yoga, meditation & nutrition. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife. English, German, French, Danish, Swedish, Norwegian

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #CouplesCoaching #CouplesCoach #Yoga #AccessBars #ParterapiParterapeut #ParterapiParterapeutDk
...

OVERSKOUSVEJ 7 ST. TH.
2500 KØBENHAVN, VALBY

Pavan Harpal Singh
Kasper T. Larsen, MBA
EAP/EAGT eksam. psykoterapeut, cert. parterapeut

Følg os