Skip to main content

Parforhold, privatliv, arbejde og kærlighed / parterapi

Kan man blande arbejde og parforhold? Kan man lade være? Det vil jeg, som ErhvervsCoach® og Parterapeut, heller spørge? For det er næste uundgåeligt ikke at blande det professionelle med kærligheden. Vi er i dag hele mennesker, der både skal fungere privat og arbejdsmæssigt. Samtidig er begge livsområder vigtige bestanddel af begge køns liv. Og tingene smelter mere og mere sammen. Karrieren er i hvert fald en vigtig del af vores liv og afgørende for vores trivsel. Hvad enten det handler om job, politik eller selvstændig virksomhed. Hvis der opstår stress og mistrivsel i privatlivet og parforholdet, så påvirker det også arbejdslivet og karrieren. Og omvendt.

Det er ikke distomindre nogle af de forhold, jeg blev spurgt ind til, i forbindelse med videoklippet med Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock, der gik viralt under valget i november 2017. Se artiklen i BT.

En balanceagt eller en magtkamp

Rent professionelt, kan i sig selv være svært nok at skabe både en positiv og forretningsorienteret relation. Det ved jeg som ErhvervsCoach®, hvor jeg coacher bestyrelser, direktioner, partnerskaber, afdelinger og teams – på både det forretningsmæssige og det relationelle. Her oplever jeg i min daglige coaching og parterapi, mange forskellige konstellationer og konflikter. Når mennesker mødes, er der både mulighed for at der opstår sød musik og voldsomme konflikter.

De bliver ikke mindre, når de bliver kombineret med professionelle interesser, mål, visioner og penge. En god vision og strategi, hvad enten det er i parforholdet og på hjemmefronten eller på arbejdet og i forretningen, kræver hårfin kommunikation og massere af dialog. Samtidig skal forskellighederne fastholdes, forhandlingerne stimuleres og kreativiteten bevares. For ellers dør udviklingen og synergien – både i parforholdet og i forretningen.

  • Privatliv og kærlighed
  • Parforhold og karriere
  • Business and pleasure
  • Erhvervscoaching og parterapi
Forretning, fornøjelse og parterapi

Nogle søger erhvervscoaching, fordi de som udgangspunkt har professionelle konflikter, hvor der siden også hurtigt viser sig psykologiske, personlige og relationelle konflikter.

Andre søger parterapi, fordi de de er kærester eller gifte og fx har en forretning sammen, fordi de deler arbejdsplads eller fordi de er kunde og leverandør på samme projekt. Eller fordi de bliver intime på arbejdet eller studiet, forelsker sig i hinanden, ender med at finde sammen eller begår utroskab etc. Det kan fx starte med en middag, sene møder, overnatninger og forretningsrejser. Og med tiden opstår der mere og mere nærhed og intimitet.

Det kræver ofte en professionel værdiafklaring, en stensikker afstemning af kærlighedens 5 sprog, en knivskarp forventningsafstemning og en tydelig psykologisk kontrakt, hvis man ønsker at blande forretning og fornøjelse. Det er således noget af det jeg assisterer med, som parterapeut hos Parterapi-parterapeut.dk eller som erhvervscoach hos ErhvervsCoach®. Enten adskilt eller i en kombination. Andre gange handler parterapi om skilsmisse og skilsmisseterapi, hvor skilsmissen så både omfatter en forretningsmæssige skilsmisse og en parforholdsmæssig skilsmisse. Som parterapeut hjælper jeg også via parterapien, par til at genfinde gnisten og romantiken, hvis arbejdet har taget over. Her på blog om parforhold og kærlighed finder I bl.a. således et gratis værktøj, med to øvelser og 36 spørgsmål som kan gøre jer forelsket igen.

Men I de fleste tilfælde assisterer jeg parret i at løse konflikten, at finde sammen igen og at skabe en ny relation og fremtid. Men det er op til parret om det skal være udvikling eller afvikling. Og hvis parret ikke er afklaret omkring deres beslutning og fremtiden, så er det ofte det som parterapien handler om – i første omgang.

Seksualitet, dit imago og dybere relationer

I de tilfælde hvor forretning og fornøjelse blandes, er det vigtigt både at seksualiteten og den dybere relation afstemmes via indsigt og selvindsigt samt anerkendelse og ansvar. Her tilbyder Parterapi-parterapeut.dk bl.a. sexologisk samtale terapi og imagoterapi.

Af Parterapi-parterapeut.dk

I enhver krise er der en mulighed og en læring.
Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper med at gøre snublesten til trædesten.

Konsultation i psykoterapi, imagoterapi og parterapi

Du kan læse mere om effektivt koncept i parterapi og parterapi på engelsk.
Eller booke konsultation i parterapi, imagoterapi eller psykoterapi på tlf. 61661900.

Tips til parforholdet og kærligheden

Du kan også følge med på: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Eller på: www.twitter.com/Parterapeuten

Eller: http://plus.google.com/115591983982998045497

Eller: www.instagram.com/parterapi

Skrevet af
december 27, 2018