Skip to main content

Opgaver, pligter, roller, parforhold og parterapi

  • Parforhold, hus, hjem, børn og arbejde
  • Opgaver, pligter og roller i parforholdet

  • Hvem gør hvad og hvornår i parforholdet?
  • Er I tilfredse med rolle- og opgavefordelingen i parforholdet?
  • Skændes I om opgaver, pligter og roller i parforholdet?
  • Er der ubalance i det praktiske og det intime i parforholdet?
  • Er der ikke nok tid til dialog, kærestetid og intimitet?
  • Går jeres ubalance, diskussioner og skænderier udover ægteskabet?

Parterapi, værktøjer og dialog

De fleste der søger parterapi hos Parterapi-parterapeut.dk i København har udfordringer med deres kommunikation og psykologiske kontrakter. Det hænger sammen indenfor parterapien. For har man svært ved at tale sammen, bliver det også svært med forventningsafstemning, forhandling og problemløsning. Parterapi-parterapeut.dk tilbyder derfor både psykologisk processtøtte, kommunikation, problemløsning og praktiske værktøjer. I dette blogindlæg får du et værktøj til de praktiske opgaver i parforholdet.

De fire apokalyptiske ryttere i parforholdet

Uløste konflikter og problemer er ofte noget af det der skaber ubalance, frustration, bitterhed og nag i parforholdet og ægteskabet. Bliver konflikterne og problemerne ikke løst, så bliver forventningerne og de psykologiske kontrakter heller ikke afstemt. Det føre til det John Gottman kalder for de fire apokalyptiske ryttere i parforholdet. Udfordringer, der ofte kræver parterapi, da det skaber kritik (beklagelser og brok – ofte i et mønster hvor den ene bliver overhund og den anden underhund), foragt (ringagt, nedgørelse og disrespekt), forsvar (forklaringer, retfærdiggørelser, undvigelser og modangreb) og muren (tilbagetrækning, afvisning og tavshed). Når det først dertil, kan det ende ned separate-living, skyttegravskrig, alkoholproblemer, utroskab og skilsmisse. Her er der ingen lytter mere samtidig med at det kniber med faktorerne velvilje og nysgerrighed, som ellers kan vende den negative spiral.

Repair attempts

Parterapi handler om at blive bedre til hurtigt at reparere når det går galt, så der ikke går flere dage med tavshed og smerte. De par der selv eller via parterapien lærer hurtigt at reparere, er også dem der overlever den danske skilsmisserate på godt 50%. Omvendt er der over 90% sandsynlighed for skilsmisse, hvis de fire apokalyptiske ryttere kombineres med hurtige og barske opstart på skænderierne samt dårlige og mangelfulde reparationsforsøg. Så skal I hurtigst muligt overveje parterapi. Hos Parterapi-parterapeut.dk i København kan I booke en alm. konsultation i parterapi eller et par-tjek, hvor I inklusive får en gratis parforholdstest. Herefter kan I følge op med et kort intensivt forløb på klippekort, hvor I desuden får en gratis eBog med fire værktøjskasser, som I kan benytte under parterapien og hjemme for at modvirke ovenstående.

Huslige konflikter, sexliv og parterapi

Mange gange er fordelingen af de praktiske og huslige pligter desværre bare noget der sker – mere eller mindre ubevidst. Ofte ud fra gamle vaner, kulturen, traditionelle kønsroller, misforståede hensyn og almindelig glidning over tid. På den måde kommer mange par til at tage opgaver, ansvar og roller i parforholdet, som de egentligt ikke ønsker eller er tilfredse med. Det går med tiden stærkt udover parforhold, kærligheden, intimiteten eller sexlivet og kan kræve at man søger parterapi. Der er således mange par med lignende problemer, der enten søger parterapi eller sexologisk samtaleterapi – fordi de diskuterer og skændes, har udviklet alkoholproblemer, har mistet gnisten, sexlivet er gået i stå eller fordi der er opstået utroskab.

Tag tyren ved hornene eller søg parterapi

Nedenfor finder du et gratis værktøj til afdækning, fordeling og planlægning af jeres opgaver, pligter og roller i hjemmet og parforholdet. I kan både bruge værktøjet hjemme som i jeres parterapi – hvis I lige er startet på et parforhold eller hvis I ønsker en omfordeling af rollerne i jeres ægteskab. I kan downloade værktøjet inkl. parforholdstest, persontest og test af kærlighedens fem sprog på hjemmesiden via linket:
www.parterapi-parterapeut.dk/parforholdstest-testditparforhold-parterapi-parterapeut.html
Her finder du også en gratis parforholdstest og hvis du scroller ned finder du bl.a. værktøjet til opgavefordeling og planlægning. Prøv først at tage dialogen selv, inden I søger parterapi. Giver det problemer, så tøv ikke med at booke en konsultation i alm. parterapi eller et par-tjek.

Konsultation i psykoterapi og parterapi

I kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultation i parterapi, imagoterapi eller psykoterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post53.
Er du ikke tilmeldt bloggen om parforhold og parterapi, kan du sende en email:
www.parterapi-parterapeut.dk/please-call-me-once.html
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips til parforholdet og kærligheden

Du kan også følge med på: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Eller på: www.twitter.com/Parterapeuten

Eller: http://plus.google.com/115591983982998045497

Eller: www.instagram.com/parterapi

Skrevet af
december 27, 2018