Skip to main content

Modsætninger i parforholdet

  • Problemer er godt for parforholdet!
  • Kærlighed der aldrig har været sat på prøve, kan være skrøbelig!
  • At tren ace møde og løse problemer sammen, gør kærligheden stærk og dyb!
  • Par der lærer at forholde sig positivt til forskelligheder, kan overleve svære kriser!
  • Lykke anavar i et parforhold afhænger ikke af harmoni!
  • Forskelle er ofte en vej til læring og udvikling!

Et puslespil

Modsætninger såvel som ligheder mødes i parforholdet. I praksis minder det om to helt forskellige brikker i et større puslespil. De er fuldstændig forskellige og alligevel passer de perfekt sammen. Men hvad gør man, hvis den ene er som en fugl og den anden som en fisk? Hvordan skal man kommunikere, bo og leve?

En muskel

Det samt at forholde sig åbent, positivt og konstruktivt til forskelle og problemløsning – uden at det ender op med en taber eller vinder – er ofte fokus for parterapien. Herigennem bliver kærligheden et usynligt bånd, der minder om en muskelfiber. En muskel der både kan holde parret sammen, strækkes og trænes. En dynamik som tillader at I udvikler jer sammen og hver for sig.

Opposites attract

I starten af et nyt parforhold er man ofte tiltrukket af forskellene og når de to brikker falder i hak komplementerer de hinanden. Vi supplerer hinanden og føler os hele. En form for harmoni, hvor det er som om at vi øjeblikkeligt har fået uploadet de egenskaber og kompetencer fra partneren, vi har savnet ved os selv. Mange udtrykker at de nu føler sig hele og komplette, som at komme hjem eller at det føles som at de altid har kendt hinanden.

Fra irritation til inspiration

Den indadvendte har måske fundet en udadvendt partner. De har på den måde være hinandens indenrigs- og udenrigsminister. Efter en tid, når forelskelsen har klinget af, begynder forskellene igen at blive synlige og der kan opstå jalousi, misundelse, vrede, stridigheder og konkurrence. Gennem parterapien kan man genskabe samarbejdet og udvikle de sider hos sig selv, som man tidligere fandt i den anden. På den måde kommer parret ud af sin usunde afhængighed af hinanden og udvikler en dybere kærlighed. Således bliver irritation til inspiration. Og resignation til udvikling.

Hvad nu

I kan læse mere om kærlighed, parforhold og parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk. Ønsker I parrådgivning eller en konsultation i parterapi, så ring 6166 1900.

Hvis du kan lide denne artikel, er du velkommen til at dele den via Share nedenfor. Ønsker du at blive tilmeldt bloggen/nyhedsbrevet og at modtage besked når der er nye artikler og værktøjer på bloggen, kan du sende en mail. Du kan også følge med på www.facebook.com/parterapi.parterapeut.

Kasper Larsen
Coach, psykoterapeut, sexolog, familie- og parterapeut i København Valby
Copyright© Kasper Larsen, 2014. All rights reserved.

Nyhedsbreve kan afmeldes ved at sende en
mail med ‘Afmeld nyhedsbrev’ i header’en.

Skrevet af
december 28, 2018