Kapitel 7: De 3 tips til empatisk, anerkendende og forandringsskabende dialog i parforholdet

Psykologisk kommunikation > Imagoterapi > 3 imago værktøjer

  • Hvordan skaber man en mere anerkendende dialog i parforholdet?
  • Hvordan etablerer man en forandringsskabende dialog i parforholdet?
  • Hvordan vender man den negative spiral til kærlighed, kontakt og heling?
  • Hvad er imagoterapi, imago-parterapi og imago-dialog?


Gratis værktøjskasse til kommunikation i parforholdet og ved parterapi

Nedenfor 3 tips til anerkendende, kærlig, helende og forandringsskabende dialog i parforholdet. De 3 værktøjer kan både anvendes i jeres parterapi hos Parterapi-parterapeut.dk samt ved jeres egen proces derhjemme. Denne værktøjskasse er samtidig syvende kapitel i den eBog om psykologisk kommunikation, I gratis får med på rejsen ved Parterapi-parterapeut.dk’s Koncept i parterapi. De fleste erfarer desuden at disse principper også kan anvendes i professionelle relationer som fx på arbejdet.

Imagoterapi og imago-parterapi

Parterapi-parterapeut.dk anvender efter behov flere forskellige værktøjer fra forskellige værktøjskasser. En af værktøjskasserne er imagoterapien og et af værktøjerne i imagoterapien, er imago-dialogen.

Imago-dialogen / imago-samtalen er samtidig fundamentet i imagoterapien, som skaber basis for jeres samarbejde, kommunikation, mentalisering og tilknytning i parforholdet inkl. den fortsatte terapeutiske proces, heling og udvikling. Derudover er der selve kernen i imagoterapien, der består af den psykoterapeutiske metode, teknik og proces i imagoterapien.

Da imago-dialogen / imago-samtalen er så effektiv og universel, tilbydes alle klienter hos Parterapi-parterapeut.dk elementer af denne. Så snart at der er basis og interesse for et egentligt forløb i imagoterapi, er der mulighed for det. Man kan deltage alene eller tage sin partner med til imagoterapi. Hvis man tager sin partner med til imagoterapi, er det samme pris for to. Læs mere imagoterapi og imagoterapi for singler på dating. Psykoterapeuten og parterapeuten hos Parterapi-parterapeut.dk er certificeret imagoterapeut og har arbejdet professionelt med imagoterapi i godt 10 år. Imagoterapi tilbydes desuden både på dansk og engelsk.

Imago-dialog og imago-samtale

Nye og gamle klienter hos Parterapi-parterapeut.dk

Der er mange nye klienter, der har haft glæde af at læse om imago-dialogen / imago-samtalen. Og der er mange nuværende som tidligere klienter, der har spurgt om jeg ville lægge værktøjerne offentligt på nettet, så de kunne læse op og repetere. Derfor følger der nedenfor en kort instruks til de tre niveauer i imago-dialogen / imago-samtalen. Selvom det er meget enkelt, så bliv ikke skuffet, hvis I ikke straks kan få det hele til at virke i første omgang. Det kan være udfordrende og kræve personlig støtte i form af instruktion, træning og tilpasning ved en psykoterapeut og parterapeut med speciale i imagoterapi.

Opstart og rammesætning til imagoterapi og imago-dialog / imago-samtale

Inden I starter på selve imago-dialogen derhjemme, kan det være en fordel at sætte rammen og scenen. Fx tid, ro og fred. Sæt to stole overfor hinanden. Sørg for selvstøtte i form af fx grounding og centrering. Skab øjenkontakt. Prøv at se på hinanden med fordomsfri, positive, nysgerrige og kærlige øjne, selvom situationen måske er svær. Start med en anerkendelse eller værdsættelse. Vælg hvem der taler og hvem der lytter og fastlæg et emne.

Imago-dialogen niveau 1: Spejling

Den helt enkele version af imago-dialogen består af en spejling:

1. Det jeg hører dig sige …
2. Er det rigtigt forstået?

Der er rigtig mange fordele ved dette værktøj. Det nemmeste er at prøve det af og se hvad det gør for dig og din partner. De fleste oplever hurtigt, at de fx undgår misforståelser og føler sig mere forstået og anerkendt. Hvorefter kærligheden og sexlivet hurtigt kan genblomstrer for de fleste. Der er lagt mange kræfter i at udvikle og optimering ovenstående to små sætninger. Det vil være en meget lang forklaring her. Prøv det i første omgang blot af, hvis du har modstand på ordvalget. Ellers book en konsultation i imagoterapi hos Parterapi-parterapeut.dk, så I kan få tilpasset og optimeret værktøjet til jeres talemåde, situation og behov.

Det er en kunst at sige noget med få og korte sætninger. Det er ligeledes en udfordring høre, tænke og tale klart, hvis man er farvet af følelserne og fortiden eller har de sorte briller på (NSO). Bliv derfor ikke skuffet, hvis I prøver det derhjemme uden en parterapeut, og der ikke straks sker mirakler. Det er måske blot et udtryk for, at I har potentiale for parterapi og imagoterapi.

Imago-dialogen niveau 2: Validering og indføling

Den lidt mere avancerede version af imago-dialogen består af validering og indføling:

1. Spejling: Det jeg hører dig sige … er det rigtigt forstået?
2. Validering: Så giver det mening at …
3. Indføling: Så kan jeg forestille mig at du føler/følte: 1 … 2 … 3 …

Med de to ekstra trin, vil partneren ikke blot føle sig spejlet, men også føle forståelse og empati. Altså, føle sig set, hørt og taget alvorligt. Det i sig selv, kan forandre parforholdet og ride stormen af enhver kritisk situationer i parforholdet. Det vil desuden kunne danne basis for en mere forandringsskabende dialog. Men igen, giv ikke op. Nogle par kan det næsten med det samme og af sig selv. Mange andre har brug for støtte i form af parterapi og imagoterapi.

Imago-dialogen niveau 3: Forandring og heling

Det tredje niveau af imago-dialogen, sigter i første omgang mod forandring, ved frustration. I anden omgang sigter imagoterapien mod, at I bliver jeres egen parterapeut. Parforholdet er både en scene hvor dybe sår kan aktiveres og en platform hvor heling og personlig udvikling kan skabes gennem relationen i parforholdet og imagoterapien. Tredje niveau består af ti trin hver 1-4 + 6-8 + 10 er for den der taler, nr. 5 er til lytteren og 9 er en fælles dialog:

1. Det der frustrerer mig er …
2. Når jeg oplever det, så får jeg en følelse af …
3. Så er mit impuls / så reagerer (in-/eksternt) jeg ved …
4. Derefter fortæller min indre stemme mig / siger jeg til mig selv …
5. Resumé af nr. 1-4: Spejling, validering og indføling …
6. Det / den følelse minder (evt. helt tilbage til barndommen) mig om …
7. Min allerstørste længsel har altid været …
8. Mine tre aktuelle (forandrings)ønsker (til dig) er 1 … 2 … 3 …
9. Aftale: Spejling (de tre ønsker), spørg om partneren vil og svar tydeligt …
10. At du vil imødekomme mig på den måde betyder …

Som I kan se, kan I hurtigt komme langt og dybt med imagoterapi og imago-dialog samtidig med, at det både kan blive sensitivt og komplekst. Derudover er imago-dialogen både handlingsorienteret, forandringsskabende og helende. Med disse værktøjer alene, kan I blive jeres egen parterapeut. Men gå varsomt frem og book straks en konsultation i imagoterapi, hvis det driller. Hvis det ikke umiddelbart lykkedes for jer, skal I ikke forcere det eller gøre ondt værre.

Af Parterapi-parterapeut.dk

I enhver krise og forandring er der en en læring og en mulighed. Parterapi-parterapeut.dk i København og online, hjælper worldwide klienter, par, familier, teams og ledere med at gøre snublesten til trædesten.

Hos Parterapi-parterapeut.dk i møder du Kasper Larsen, mba. Han er fra 1966 og EAP/EAGT eksamineret psykoterapeut og certificeret parterapeut samt sexolog. Kasper har over 30 års erfaring og løbende efteruddannelse på Masterlevel under godkendelse af American Psychological Association.

Han er specialiseret i utroskab og som noget særligt har han over 15 års specialerfaring i online-terapi per telefon og driver således en global online business i coaching og psykoterapi. Han behærsker dansk og engelsk samt tysk, fransk, norsk og svensk.

Kasper Larsen har været selvstændig siden 2002. Forud har han været top management konsulent i de største konsulenthuse. Som terapeut har han bl.a. arbejde i socialpsykiatrien samt med professionel alkoholbehandling. Til private tilbyder Parterapi-parterapeut.dk bl.a. psykoterapi, imagoterapi, familieterapi, parterapi, sexologi, access bars bodyprocesser og alkoholbehandling. Til erhverv tilbydes også supervision, coaching og kurser.

Konsultation i psykoterapi og parterapi

Du kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultation i psykoterapi, parterapi og sexologi på tlf. 61661900.

Tips til parforholdet og kærligheden

Facebook: www.facebook.com/parterapi.parterapeut
Twitter: www.twitter.com/Parterapeuten
Instagram: www.instagram.com/parterapi
Pinterest: www.pinterest.com/parterapi

Læs mere om parterapi …

Parterapi
Parterapeut

Online
English

Priser
Booking

Læs mere om imagoterapi og imago parterapi …

På bloggen og hjemmesiden kan du læse om imagoterapi:

Imagoterapi

Under andre ydelser kan du læser mere sexologipsykoterapifamilieterapiaccess bars body processer og access bars body kurser samt stress, angst & depressionsorgalkohol og voksen-barn af alkoholikere. I menuen finder du også mere om bl.a. supervision og coaching.

Kasper Larsen, mba
Eksamineret psykoterapeut med certificering i parterapi og speciale i utroskab.
Certificeret coach med speciale i mindset, paradigmeskifte, kvantespring og turnarounds.

© Kasper Larsen, 2021. All rights reserved.

Skrevet af
april 3, 2019
Instagram

med speciale i 🧠 mindset ❤️ relationer. Book nu 61661900. Over 15 years of expertise within couples therapy, infidelity, alcohol ... paradigm shift & mindshift.

+45 61661900
Phone / Whatsapp
Danish / English
Copenhagen / Online

Parterapi-parterapeut.dk
Change your mindset &
your relationship
will change.

What is your relationship mindset?
Mindset matters in relationships
Mindset predicts relationships
Mindset is critical for successful relationships
Love only grows with a growth mindset
Grow your mindset and your relationship grows
Get healthy relationships with healthy mindsets

Conscious relationships
with ease, joy and glory!

Dansk:
Parterapeut med speciale i utroskab, sexliv, krop, sundhed og parforhold tilbyder psykoterapi, parterapi, par-yoga og yoga-terapi. Stress af, skab nærhed, åben hjerterne, dyrk kærligheden og styrk seksualiteten.

English:
Psychological, energetic & body work: Couples therapy, psychotherapy, access bars, coaching, yoga, meditation & nutrition. Nutrition for your body, mind, spirit & relationships. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer
Krise, udvikling og forandring

6 konsultationer i 6 uger
Ingen ventetid / akut
Start med en konsultation
Klippekort med rabat

Gratis artikler og eBog
Gratis parforholdstest
Gratis access bars ved terapi
Gratis wellness evaluering
Gratis body scanning

MBA Kasper T. Larsen
+45 61661900 / whatsapp
Akut, intensiv & effektiv terapi i Køenhavn/ online

Parterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression.

Psykoterapeut, imagoterapeut, familieterapeut, parterapeut, sexolog, access facelift practitioner, access bars facilitator, body process facilitator & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #Coach #Coaching #Yoga #AccessBars #ParterapiParterapeut #ParterapiParterapeutDk
...

Change your mindset and you'll change your relationship ❤

+45 61661900
Phone / Whatsapp
Danish / English
Copenhagen / Online

Parterapi-parterapeut.dk
Change your mindset &
your relationship
will change.

What is your relationship mindset?
Mindset matters in relationships
Mindset predicts relationships
Mindset is critical for successful relationships
Love only grows with a growth mindset
Grow your mindset and your relationship grows
Get healthy relationships with healthy mindsets

Conscious relationships
with ease, joy and glory!

Dansk:
Parterapeut med speciale i utroskab, sexliv, krop, sundhed og parforhold tilbyder psykoterapi, parterapi, par-yoga og yoga-terapi. Stress af, skab nærhed, åben hjerterne, dyrk kærligheden og styrk seksualiteten.

English:
Psychological, energetic & body work: Couples therapy, psychotherapy, access bars, coaching, yoga, meditation & nutrition. Nutrition for your body, mind, spirit & relationships. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer
Krise, udvikling og forandring

6 konsultationer i 6 uger
Ingen ventetid / akut
Start med en konsultation
Klippekort med rabat

Gratis artikler og eBog
Gratis parforholdstest
Gratis access bars ved terapi
Gratis wellness evaluering
Gratis body scanning

MBA Kasper T. Larsen
+45 61661900 / whatsapp
Akut, intensiv & effektiv terapi i Køenhavn/ online

Parterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression.

Psykoterapeut, imagoterapeut, familieterapeut, parterapeut, sexolog, access facelift practitioner, access bars facilitator, body process facilitator & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #Coach #Coaching #Yoga #AccessBars #ParterapiParterapeut #ParterapiParterapeutDk
...

You don’t get what you want, you get what you expect.

+45 61661900
Phone / Whatsapp
Danish / English
Copenhagen / Online

Parterapi-parterapeut.dk
Change your mindset &
your relationship
will change.

What is your relationship mindset?
Mindset matters in relationships
Mindset predicts relationships
Mindset is critical for successful relationships
Love only grows with a growth mindset
Grow your mindset and your relationship grows
Get healthy relationships with healthy mindsets

Conscious relationships
with ease, joy and glory!

Dansk:
Parterapeut med speciale i utroskab, sexliv, krop, sundhed og parforhold tilbyder psykoterapi, parterapi, par-yoga og yoga-terapi. Stress af, skab nærhed, åben hjerterne, dyrk kærligheden og styrk seksualiteten.

English:
Psychological, energetic & body work: Couples therapy, psychotherapy, access bars, coaching, yoga, meditation & nutrition. Nutrition for your body, mind, spirit & relationships. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer
Krise, udvikling og forandring

6 konsultationer i 6 uger
Ingen ventetid / akut
Start med en konsultation
Klippekort med rabat

Gratis artikler og eBog
Gratis parforholdstest
Gratis access bars ved terapi
Gratis wellness evaluering
Gratis body scanning

MBA Kasper T. Larsen
+45 61661900 / whatsapp
Akut, intensiv & effektiv terapi i Køenhavn/ online

Parterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression.

Psykoterapeut, imagoterapeut, familieterapeut, parterapeut, sexolog, access facelift practitioner, access bars facilitator, body process facilitator & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #Coach #Coaching #Yoga #AccessBars #ParterapiParterapeut #ParterapiParterapeutDk
...

There are couples who make things happen, others that watch them happen and those couples who wonder what happened.

+45 61661900
Phone / Whatsapp
Danish / English
Copenhagen / Online

Parterapi-parterapeut.dk
Change your mindset &
your relationship
will change.

What is your relationship mindset?
Mindset matters in relationships
Mindset predicts relationships
Mindset is critical for successful relationships
Love only grows with a growth mindset
Grow your mindset and your relationship grows
Get healthy relationships with healthy mindsets

Conscious relationships
with ease, joy and glory!

Dansk:
Parterapeut med speciale i utroskab, sexliv, krop, sundhed og parforhold tilbyder psykoterapi, parterapi, par-yoga og yoga-terapi. Stress af, skab nærhed, åben hjerterne, dyrk kærligheden og styrk seksualiteten.

English:
Psychological, energetic & body work: Couples therapy, psychotherapy, access bars, coaching, yoga, meditation & nutrition. Nutrition for your body, mind, spirit & relationships. Change your mind, life, health, happiness, relations & sexlife.

-

Mens sana in corpore sano:
Sund psyke, krop og relationer
Krise, udvikling og forandring

6 konsultationer i 6 uger
Ingen ventetid / akut
Start med en konsultation
Klippekort med rabat

Gratis artikler og eBog
Gratis parforholdstest
Gratis access bars ved terapi
Gratis wellness evaluering
Gratis body scanning

MBA Kasper T. Larsen
+45 61661900 / whatsapp
Akut, intensiv & effektiv terapi i Køenhavn/ online

Parterapi, alkoholbehandling, medafhængighed, voksen-barn af alkoholikere, stress, angst, sorg, depression.

Psykoterapeut, imagoterapeut, familieterapeut, parterapeut, sexolog, access facelift practitioner, access bars facilitator, body process facilitator & RYT 200 Exam Yoga Teacher.

-

#Utroskab #Sidespring #Affære #Infidelity #Adultery #MidlifeCrisis #Sexolog #Sextherapy #Kærlighed #Parforhold #Parterapi #Parterapeut #Imagoterapi #Imagoterapeut #Psykoterapi #Psykoterapeut #Love #Sex #Relationship #Couplestherapy #Couplestherapist #Psychotherapy #Psychotherapist #Coach #Coaching #Yoga #AccessBars #ParterapiParterapeut #ParterapiParterapeutDk
...

OVERSKOUSVEJ 7 ST. TH.
2500 KØBENHAVN, VALBY

Pavan Harpal Singh
Kasper T. Larsen, MBA
EAP/EAGT eksam. psykoterapeut, cert. parterapeut

Følg os