Skip to main content

Hvorfor er parforholdet så svært?

Parterapi er samlet set den mest effektive behandling

 • Effektiv relationel psykoterapi med parterapi
 • Angst og depressionsbehandling med parterapi
 • Access Bars reducerer angst og depression med 80%
 • Sexologisk samtaleterapi og parterapi
 • Parterapi, parforhold og alkoholproblemer
 • Parterapi til voksen-barn-af-alkoholikere

Intet kan skjules i parforholdet

Parforholdet trigger alle vores psykologisk udfordringer og derfor er parterapi den bedste psykologiske behandling. Alle psykologiske problemer hænger sammen – opstår, dukker op eller trigges i parforholdet. Der er intet der kan skjules i kærlighedens parforhold og de nære relationer. Hvis der er en sårbarhed, en inkompetence, et dysfunktionelt mønsteret, et problem eller et gammelt traume, vil det på et tidspunkt trigges i parforholdet og i samspil med partneren. Det udløser ofte angst og vrede, hvilket der er uhensigtsmæssigt for processen og parforholdet. Parterapi fungerer derfor både som afklarende, behandlende og forebyggende relationel psykoterapi.

Parforholdet er din læremester og det heler

Som par, kan alt se fint ud på overfladen og når man ser det udefra. Som to smukke åkander i vandoverfladen. Problemet er blot, at åkanderne har stængler, som stikker dybt ned i mulden. Og når åkanderne støder sammen, kommer bundgassen op. Det er også fint nok. For traumer og problemer såvel som mennesker, har alle brug for at komme frem i dagens lys – at blive set, hørt og taget alvorligt. Samtidig er kærligheden den bedste medicin. Derfor er parterapi og parforholdet også den største helende faktor.

Parforholdet kan både hindre og fremme heling og udvikling

Men når vi bliver presset i dagligdagen og parforholdet, kniber det med overskud. Det går bl.a. udover mentaliseringsevnen, lytteevnen, lytteevnen, empatien, frontallapperne, kommunikationen og problemløsningsressourcerne. Der skal blot en lille smule skænderi, vrede, stress eller angst til, så udløses der en række hormoner. Disse hormoner forsøger egentlig at beskytte os, men i virkeligheden begrænser de os samt vores kommunikation, problemløsning, relationskompetencer og tilknytningsevne. Hvis parforholdet ikke tages alvorligt, kan det dels være aggraverende, sygdomsfremkaldende og helbredsforhalende. Parterapi er den eminente ramme til at få ro på samt at genetablere ordentlighed i parforholdet – i systemet og hos den enkelte. På et praktisk plan hjælper Parterapi-parterapeut.dk i København også med kontakt, kommunikation og problemløsning.

Derfor er parforholdet så svært og komplekst?

De psykologiske problemer hænger sammen i parforholdet

Mere end 25 års professionel erfaring fortæller mig som parterapeut, at de fleste psykologiske problemer hænger sammen og at de typisk også går hånd i hånden – eksempelvis:

 • Parforholdsproblemer, skænderier og krise
 • Intimitet, seksualitet, sexliv og utroskab
 • Stress, angst, depression, sygdom og sorg
 • Alkoholproblemer og voksen-barn af alkoholikere

Hønen eller ægget i parterapien

 • Den største årsag til skilsmisse er alkoholproblemer
 • Alkoholproblemer medfører altid parforholdsproblemer
 • Der har ofte været alkohol involveret ved utroskab
 • Seksuelle problemer handler ofte om kommunikation
 • 70% bliver skilt på grund af seksuelle problemer

Der er ikke to parforhold og systemer der er ens, men der er en række faktorer der hænger sammen og som trigger hinanden. De klassiske er kommunikation, seksualitet, utroskab, krise, alkoholproblemer, stress, angst, depression og sorg. Eksempelvis er kommunikationsproblemer den største årsag til seksuelle problemer, parforholdsproblemer og skænderier. De kan være afledt af og medføre problemer med stress, angst, depression og sorg samt tillid, åbenhed, fortrolighed og inderlighed. Det går udover kontakten, som er basis for kommunikation, problemløsning, nærhed og intimitet. Det påvirker sexlivet og kan føre til sidespring og utroskab. Utroskab er en krise og en sorgproces. Ikke færdigbehandlet krise og sorg kan medføre stress, angst og depression, selvmedicinering og misbrug. Misbrug og alkoholproblemer medfører ofte kommunikationsproblemer, parforholdsproblemer og seksuelle problemer samt stress, angst, depression og sorg. Alkoholproblemer kan føre til det der hedder voksen-barn-af-alkoholikere. Mange voksne børn af alkoholikere, misbrugere og storforbrugere (eller andre dysfunktionelle hjem) har problemer omkring nære relationer, parforholdet, arbejdet og afholdenhed. Derfor er parterapi vigtig til afklaring og forebyggelse. Alle de førnævnte faktorer kan samtidig svække arbejdsevnen, selvværdet og immunforsvaret. De kan samtidig udvikle, trigge eller forværre fysisk og psykisk sygdom. Derfor er parterapi også vigtig som behandling og fastholdelse.

De to største problemer i parterapien hænger sammen

Alkoholproblemer i parforholdet

Den største trussel for parforholdet, ægteskabet, familien og børnene, er alkoholproblemer. Ikke alle parforholdsproblemer medfører alkoholproblemer, men alkoholproblemer medfører altid parforholdsproblemer. Og problemet er større end vi tror. Næsten 900.000 danskere drikker for meget alkohol og alkohol er den største enkeltstående årsag til skilsmisse. Relationel alkoholbehandling er således ofte en vigtig del af parterapien hos Parterapi-parterapeut.dk.

Seksuelle problemer i parforholdet

Alkoholproblemer medfører desuden ofte seksuelle problemer eller utroskab. Ca. 70% af alle par i OECD bliver rent faktisk skilt på grund af seksuelle problemer, som den primære eller sekundære grund. Sexologisk samtaleterapi er således ofte en vigtig del af psykoterapien og parterapien hos Parterapi-parterapeut.dk.

Alkoholafhængighed i parforholdet

Når der er problemer, parforholdsproblemer smerte og sorg, så tyr mange til afstand, flugt, afledning, smertelindring, selvmedicinering, misbrug og afhængighed. Det kan være alt lige fra overarbejde, sport, onani, porno, spil, sukker, mad, alkohol, tobak, medicin og narkotika. Der er således en tydelig sammenhæng mellem alkoholproblemer og parforholdsproblemer, seksuelle problemer, utroskab og sorg. Den bedste medicin er derfor parterapi, men er der opstået reel alkoholafhængighed, så læs mere på Alkoholbehandleren.dk.

Voksen-barn af alkoholikere i parforhold

Den største årsag til alkoholproblemer er altså psykologisk smerte og traume. Det kan både vedrøre nutiden, fortiden eller en kombination. Det er ofte en smerte, stress, angst, depression eller sorg der trigges i nutiden og som typisk også kan linkes tilbage til et større eller mindre traume i barndommen eller ungdommen. Eksempelvis og ofte fordi man selv er vokset op i et dysfunktionelt hjem med parforholdsproblemer, alkoholproblemer, svigt, krænkelser, sygdom, selvmord, tab og sorg – voksen-barn af alkoholikere. Ca. 120.000 børn vokser årligt op i familier med alkoholmisbrug og ca. 630.000 lever lige nu eller er vokset op i familier med alkoholmisbrug. Psykoterapi og parterapi til voksen-barn-af-alkoholikere er således ofte en vigtig del af psykoterapien og parterapien hos Parterapi-parterapeut.dk.

Psykoterapi og parterapi i kombination med Access Bars

Parterapi-parterapeut.dk tilbyder udover psykoterapi og parterapi også Access Bars. Access Bars styrker 32 centrale livsområder, parforholdet og sexlivet. Access Bars kan kombineres med både parterapi og psykoterapi. Hos Parterapi-parterapeut.dk i København kan du således få to behandlinger på en gang – for en og samme pris. Det gør psykoterapien meget effektiv og understøttende. I forhold til parforholdet styrker Access Bars bl.a. bevidsthed, kommunikation, krop, relationer, seksualitet, sundhed, glæde og sorg. Access Bars kan desuden afhjælpe alkoholproblemer og drikketrang samt traume og smerte hos bl.a. voksne børn af alkoholikere. Det er desuden ved forskning videnskabeligt bevist, at Access Bars kan reducere stress, angst og depression med over 80%. Access Bars er således ofte en vigtig del af psykoterapien og parterapien hos Parterapi-parterapeut.dk. Er du selv interesseret i selv at blive certificeret i Access Bars, så læs mere om Access Bars Certificerings Kursus.

Akut, intensiv og accelereret psykoterapi, parterapi og imagoterapi

Haster det får I tid til parterapi indenfor en uge og er det akut, får I straks en tid til parterapi. Parterapi-parterapeut.dk i København er specialist i psykologisk kommunikation og problemer i parforholdet – omkring samliv, sexliv, utroskab, krise, sygdom, tab og sorg samt alkohol-problemer i parforholdet og voksen-barn af alkoholikere i parforhold. Til de par der er stabiliserede og som er interesserede i udvikling, forebyggelse og fastholdelse, tilbyder Parterapi-parterapeut.dk i København bl.a. også imagoterapi. Parterapi-parterapeut.dk i København tilbyder både access bars, psykoterapi og parterapi på engelsk samt understøttet på svensk, norsk, tysk og fransk.

Nyhedsbrev – har du fået en mail?

Til denne blog er tilknyttet en nyhedsmail, der automatisk orienterer om nye posts på bloggen. Har du fået en mail, skyldes det at du tidligere har været i terapi, oplyst din email og tilmeldt dig bloggen. Alle kunde- og klientdata slettes automatisk ved ophør af forløb og udløb af klippekort, senest ved regnskabsafslutning – det behøver du ikke selv at anmode om. Er du tilmeldt bloggen, slettes denne email dog først ved anmodning – send da venligst en email fra den pågældende adresse og skriv “Slet venligst min email fra bloggen”. Adressen er – kontakt (at) parterapi – parterapeut (punktum) dk. Der er ikke knyttet nogle andre / personlige data til den email og bloggen. Dette jfr. gdpr privatlivspolitikken, tidligere mails og forrige post.

Af Parterapi-parterapeut.dk
I enhver krise er der en mulighed og en læring.
Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper med at gøre snublesten til trædesten.
Ovenstående principper anvendes også i professionel coaching ved ErhvervsCoach®.

Konsultation i psykoterapi og parterapi

I kan læse mere om parterapi på www.parterapi-parterapeut.dk.
Eller booke konsultation i psykoterapi og parterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post76.
Er du ikke selv på denne blok, kan du sende en besked.
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips og feeds til parforholdet og kærligheden

Facebook: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Twitter: www.twitter.com/Parterapeuten

Google: http://plus.google.com/115591983982998045497

Pinterest: www.pinterest.com/parterapi

Instagram: www.instagram.com/parterapi

Skrevet af
december 27, 2018