Skip to main content

Husk kærligheden og parforholdet

  • Hamsterhjulet, kærligheden og parforholdet
  • Selvfølelse, selvværd og selvværdsfølelse
  • Parterapi, imagoterapi og sexologisk samtaleterapi

En udfordring i hverdagen og parterapien

I en travl hverdag kan kan man nemt komme til at glemme sig selv. De fleste der kommer i parterapi eller psykoterapi hos Parterapi-parterapeut.dk i København, har således ikke haft tid til at mærke sig selv, hvordan de har det og hvad de behøver. For mange er det essensen i parterapien. At finde tid, lejlighed og værktøjer til at mærke sig selv og hinanden, finde ud af hvad der gør dem glade samt at en skabe dialog og adfærd, der kan få kærligheden til at ske fyldest.

Selvkærlighed, kærlighed og parterapi

De fleste har heller ikke tid til selvkærlighed. At give sig selv lidt af det de behøver og hvad der skal til for at gøre dem glade i hverdagen. Eller blot at være en lille smule venlige, omsorgsfulde og kærlige ved dem selv i løbet af dagen og ugen. Det samme gælder deres partner. Når man ikke har tid til at mærke sig selv og hvad der gør een glade, endsige at tale om det. Hvordan skal man så kunne gøre hinanden glade i parforholdet og soveværelset?

Hamsterhjulet, parforholdet og kærligheden

Uden dette fokus på os selv, kærligheden og sexlivet, ender det med at blive opgaver, pligter, arbejde og deadlines der bestemmer og fylder. Det går udover vores selvfølelse, selvværd og selvværdsfølelse … samt parforholdet, glæden og livsglæden. Det er som om, at vi med hamsterhjulet glemmer kærlighed, parforhold og personlig udvikling.

Når krybben er tom kradser parforholdet

Samtidig med at vi selv kommer i underskud for kærlighed, så kommer vores partner også i underskud for kærlighed. Så sker der typisk tre ting. Et, det vi ikke selv har eller formår at give os selv, forventer vi at få af partneren. To, når vi selv er i underskud på kærlighed, bliver det ofte svært at give partneren den selvsamme kærlighed. Og tre, så ender det ofte som i ordsproget: Når krybben er tom, bides hestene.

Parforholdsproblemer og parterapi

Hvis ikke nu, så før eller siden, sås frøenen til frustration, afstand, parforholdsproblemer og problemer med sexlivet. Derudover kan der opstå psykologiske problemer som fx stress, angst, sorg, depression, alkoholproblemer og utroskab. Eller allerede eksisterende problemer, kan forstærkes.

Parforholdet på første, anden eller tredje klasse

Med parterapi kan I først og fremmest skabe dialog, nærhed, glæde og kærlighed i hverdagen. Parterapi støtter også kommunikation, prolemløsning og personlig udvikling. Har I mod på det kan sexologisk parterapi også udvikle og fastholde intimiteten i parforholdet. For det fleste er dette nok. Men nogle ønsker ikke at komme tilbage til hamsterhjulet og vil gerne opgradere parforholdet til anden eller tredje klasse. Her er der så mulighed for fastholdende, udviklende og forebyggende imagoterapi. Læs mere på Parterapi-parterapeut.dk og book en indledende konsultation i parterapi. Herefter er der fx mulighed for klippekort til parterapi. Undervejs kan der suppleres med parforholdstest, værktøjer, blog om parforhold m.v.

Parterapi-parterapeut.dk

I enhver krise er der en mulighed og en læring.
Parterapi-parterapeut.dk i København hjælper med at gøre snublesten til trædesten.

Konsultation i psykoterapi, imagoterapi og parterapi

Du kan læse mere om effektivt koncept i parterapi og parterapi på engelsk.
Eller booke konsultation i parterapi, imagoterapi eller psykoterapi på tlf. 61661900.
Hvis du kan lide denne artikel/blog, kan du dele via Share nedenfor
eller at forwarde linket: blog.parterapi-parterapeut.dk/#post67.
Er du ikke tilmeldt bloggen om parforhold og parterapi, kan du sende en email:
www.parterapi-parterapeut.dk/please-call-me-once.html
Eller at RSS’e via ikonet nederst i kolonnen til højre.

Tips til parforholdet og kærligheden

Du kan også følge med på: www.facebook.com/parterapi.parterapeut

Eller på: www.twitter.com/Parterapeuten

Eller: http://plus.google.com/115591983982998045497

Eller: www.instagram.com/parterapi

Skrevet af
juli 13, 2021