Børn

Overskousvej 7 | 2500 Kbh | 61661900

Parterapi-parterapeut.dk i København | Kasper Larsen

 

RELATIONS- & PARTERAPI

 

PRAKSIS SIDEN 2002

FULDTIDSPRAKSIS

KØBENHAVN VALBY ST

 

TLF 6166 1900

 

MANDLIG CERTIFICERET

FAMILIE-, IMAGO OG PARTERAPEUT

COACH, SEXOLOG OG PSYKOTERAPEUT

 

Life is just beginning!

Process over perfection!

Never give in, never give up or quit!

If you never try, you'll never know!

The best is yet to come!

And Love will conquer all!

 

What else is possible?

And how does it get even any than that?

 

 

 

Du er på den aktuelle side!

Familieterapi i København

 

Børn trives og vokser,

når deres forældre trives og vokser

 

Familiesamtaler

Familieudvikling

Familiecoaching

Familieterapi

Familierådgivning

Familieopstillinger

 

Forebyggelse

Problemløsning

Forening

Genforening

 

Alkoholproblemer

Pårørende samtaler

Familiebehandling

 

Parforholdet

Kernefamilien

Storfamilien

Biologiske familier

Sammenbragte familier

 

 

Vi fødes i forbundethed,

vi lider i adskilthed,

vi udvikles i gensidighed.

Anne-Lise Løvlie Schibbye.

 

Children have never been

very good at listening

to their elders,

but they have never failed

to imitate them.

 

 

Relationen heler©

Relationen er din læremester©

 

 

Du er ikke alene!

Ring hvis du har brug for

at tale med en professionel.

 

Familieterapi - Børn - København - Valby

• Børnene er et spejl

• Skal børnene med i terapien

• Kan børnene komme alene

Vores børn spejler os og vi kan spejle os i vores børn

 

Forældrene reagerer på deres børn. Hvis forældrene er villige til at se på de tanker og følelser som deres børn vækker i dem, har de en uendelig stor mulighed for at udvikle sig gennem de indsigter det giver. Forældrene bliver således bedre til at se og rumme deres børn, som de mennesker de er. Ved at lære gennem vores børn, får vi samtidig mulighed for at blive endnu bedre forældre.

 

Da børnene også reagerer på forældrene, er børnene samtidig et spejl for hvordan forældrene har det og hvordan det står til i parforholdet og familien. Dette og børnenes deltagelse i familieterapien, kan du læse mere om nedenfor.

 

Kan børnene deltage i familieterapien?

 

Der er et udtryk der siger:

"Hvad børn ikke hører, har de ikke ondt af."

 

I familieterapien er erfaringen omvendt:

"Hvad børn ikke hører, har de ondt af."

 

I familieterapien er børnene ofte de første til at sige sandheden.

Som i udtrykket: "Fra børn og fulde folk, skal man høre sandheden."

Og ofte er det børnene selv, der første gang ringer til terapeuten.

 

Sagt på en anden måde: Hvis du ikke ved, hvordan du har det, så kig på dine børn. De ved det nemlig! Børn reagerer på processen - hvordan tingene bliver sagt og gjort. De er følsomme og har en fin sanseradar, som opfanger alle de skæve signaler. På denne måde bliver børn ofte bærer af symptomerne på, hvad der sker i familien.

 

Ofte siger børnene ingenting og lader som ingenting - i lang tid. Det skyldes ikke, at de ikke ved, hvad der foregår. Det kan tværtimod skyldes, at de voksne med deres adfærd (oftest ubevidst) har givet børnene indtryk af, at det er bedst at tie, at lade som om eller at lade som ingenting. Forklaring findes i en psykologisk mekanisme i børn, der kort sagt gør, at børnene påtager sig ansvar og skyld samt at de hele tiden forsøger at samarbejde og hjælpe til. Særligt udsatte er således børn i familier, hvor en af forældrene har misbrugsadfærd eller evt. er fysisk/psykisk syg. De ender ofte med at tage for meget ansvar for tidligt. Det er ikke sundt. Hverken for de voksne eller for børnene.

 

Derfor skal børnene selvfølgelig med, når familien går i terapi. De er jo en del af familien og de tager ikke skade af at høre eller tale om problemerne. Tværtimod bliver de lettede og trygge ved at opdage, at det er i orden at lukke op og tale ud. Det nedbryder fortielser og tabuer samt fremmer åbenhed, nærhed og problemløsning. Den åbenhed kommer forældrene til gode. De lærer mere om hvordan det rent faktisk står til og hvad de kan gøre for at det bliver bedre samt at de udvikler sig selv. På den måde bliver det konstruktivt og balanceret samtidig med at de lærer at stole på det deres sanser fortæller dem.

 

Det er faktisk tit børnene selv der ringer til terapeuten og beder om hjælp til familien eller fordi de ønsker at deres forældre går i parterapi. Men det er ikke altid at forældrene er villige eller parate til at deltage. Nogle gange er børnene dog så heldige, at forældrene gerne vil betale for at børnene kommer alen og får talt om det der tynger dem. Nogle gange hjælper det dog, hvis forældrene ved at de i første omgang ikke behøver at svare, men forstår at det primære er at de lytter til børnene.

 

Der kan naturligvis være situationer, hvor det er bedst, at børnene bliver hjemme fra familieterapien. F.eks. når det drejer sig om forældrenes privatliv og seksualitet. Men børnene bør altid være med ved den første samtale – for at fjerne mystik og utryghed samt for at undgå hemmelighedskræmmeri.

 

Efter den første samtale aftales det, hvordan børnenes videre deltagelse skal være. For selv om børn er væsentligt bedre til at håndtere problemer og konflikter, end mange voksne tror, så er det afgørende at huske at ansvaret for både deres deltagelse samt for familiens trivsel, altid er de voksnes.

 

Sammensatte familier

 

Det er omkostnings- og smertefuldt at skilles. Dertil kommer to forhold. Det ene er, at nissen ofte flytter med. Det andet er, at når parterne senere møder nye partnere, opstår der sammensatte familier. Det gør det ikke nemmere. For man kommer jo med erfaring fra en kernefamilie, over i en ny, sammensat og mere kompleks familie, som kræver andre kompetencer.

 

For parret selv kan det også være svært, da forældre/barn relationen ofte kommer i vejen for romantikken og omvendt. Midt i forelskelsen er det som om at mange glemmer at forældre-barn relationen var der længe før kæresterelationen. Det kompliceres endvidere af, at barnet nu bliver medlem af to familier og hele tiden har forældre udenfor den familie, som det opholder sig i. Skønsmæssigt er der over 70.000 børn der årligt skifter familie og mange børn har gennem deres liv oplevet at have flere forskellige stedforældre. Det stiller store krav og koster tid. Fx bare det at finde ud af hvordan man holder jul sammen. Nu er det jo kun hvert andet år, man er sammen. Relationerne er noget der skal skabes. Så inden man har øvet det et par gange er der rask væk gået flere år. Det stiller krav om tålmodighed. I lærings- og forandringsprocessen er det desuden vigtigt at se i øjnene, hvad der er vilkår og som kun kan accepteres samt hvad der kan forhandles og ændres.

 

Det daglige liv fordrer krav til planlægning, logistik og alt det praktiske. Det stiller også store krav til både børn og voksne om at kunne lave aftaler og forhandle. Noget der måske ikke var lige så påkrævet og kompliceret i kernefamilien, hvor rollerne også var mere stabile. Derudover er det ikke alle skilte parter, der er lige gode til at samarbejde. Nogle bliver som Virkelige venner, Korrekte kollegaer, Sure samarbejdspartnere eller Kamplystne krigere. Det er heller ikke altid lige nemt for stedforældrene. Oftest finder de jo deres plads og rolle i den nye familie, men i juridisk forstand har de ingen ret eller pligt overfor børnene.

 

Vi kan føle os magtesløse, men vi kan selv vælge og gøre noget aktivt for relationerne og familien. Det er de voksnes ansvar at skabe familien, og nogle gange kan de føle sig afmægtige, men med ansvaret får de magten tilbage.

 

Kan børnene komme alen?

 

Øjne kan smile,

munden kan le,

men smerten i hjertet kan ingen se...

 

Nogle gange er det børnene eller de unge selv, der ønsker en anden voksen at tale fortroligt med. I det tilfælde er det også muligt. Er de under 18 år, skal de dog medbringe en samtykkeerklæring.

 

Ring 61661900 for personlig betjening

 

 

 

Læser du dette udenfor kontortid og ønsker du at blive ringet op,

så klik på call-me funktionen og bliv kontaktet indenfor 24 timer.

 

Familieterapi | Symptomer | Børn | Vækstcenter | Home

 

 

 

 

Home / parterapi
Oversigt over site, terapi, ydelser, info, downloads, freebies m.v.
Parterapi på engelsk, tysk, fransk, svensk eller norsk
Om parterapeuten
Parterapeutisk praksis
Psykoterapi
Gratis parforholdstest
Koncept for parterapi
Priser / praktisk / kontakt
Klippekort til parterapi
Access Bars®
Parterapi med hotelophold
Skype / online parterapi
Mandegruppe
Familieterapi
Parrådgivning
Parterapi-parterapeut.dk | Forside | Artikel om parterapi
Imago parterapi
Par-tjek
Skilsmisse og parterapi
Depression / parforhold / relationsorienteret behandling
Voksen barn af alkoholiker i parforhold
Alkohol / parforhold / relationsorienteret behandling
Utroskab og parterapi
Sorg og parterapi
Sexologisk samtaleterapi
Akut parterapi
Book tid
Fotos og citater om familie, parforhold og parterapi
Video  om parterapi
Presse
Brevkasse om kærlighed, familie, parforhold og sexliv
Gratis blog om parterapi med artikler og værktøjer
Instagram
Parterapi-parterapeut.dk på Twitter
Parterapi-parterapeut.dk på Facebook
Gratis nyhedsbrev om familie, parforhold og parterapi

Phone +45 61661900

Overskousvej 7 st.th.

Dk-2500 Storkøbenhavn, København, Valby

Copyright © 2015 Copenhagen Denmark

All Rights Reserved Parterapi-parterapeut.dk

23/5 17/8 37/1

#ParterapiParterapeutDk #ParterapiParterapeut #AkutParterapi #Parterapi #Parterapeut

 

 

Betingelser: Det er ligetil, enkelt og evident, men alligevel en pligt at oplyse om betingelserne. Ved fx bestilling/ booking/ køb/ betaling eller ved i øvrigt at afgive kontaktinfo o.l. accepteres betingelser og gdpr-privatlivspolitik - denne hjemmeside er ikke designet til, men kan anvende cookies, og er det tilfældet er det udelukkende til optimering og statistik. Vedr. hjemmeside, materialer og proces gælder at alt indhold inkl. fx tekster, koncepter, værktøjer, skabeloner, modeller, grafik, filer, test, brevkasse og blog m.v. er beskyttet af lov om ophavsret og copyright. Du er velkommen til at linke til dette site samt at referere til indhold med kildeangivelse og hotlink. Der må ikke fotograferes, filmes, lydoptages eller transmitteres o.l. under/ fra møder, samtaler, telefonsamtaler, skype o.l. (ej heller til personligt brug) og det vil i ethvert tilfælde udløse en bod på kr. 150.000. Du skal evt. bruge Adobe til downloadede filer. Parterapi-parterapeut.dk er ikke ansvarlig for downloads, filoverførsler, elektronisk korrespondance, ebøger, tests o.l. Al korrespondance og data er Parterapi-parterapeut.dk's ejendom, til andet aftales. Der tages forbehold for regne-, slå-, stave- og trykfejl. Booking/ bestilling/ overførsel/ betaling er endelige køb - klippekort, kombinerede og forudbetalte ydelser, materialer o.l. er frivillige, personlige og i.h.t. betingelserne samt aftale-/ lovmæssigt ikke omfattet af fortrydelsesret / tilbagekøbsaftale o.l. Et klip/ en kombineret eller forudbetalt ydelse/ materiale, gælder en måned fra betalingens dato (forfaldsdato, senest), i alm. arbejdstid og efter kalender, ubrugte klip/ materialer refunderes uanset årsag og konsekvens ikke og gyldighedsperioden kan ikke forlænges. Klippekort er ikke at sidestille eller sammenligne med andre klippekort og andre rabat- og klippekortordninger andre steder eller fx gavekort, oplevelseskort, tilgodebeviser o.l. Klippekort, freebies, test, artikler, ebøger m.v. er på eget ansvar og kan ikke indløses, ombyttes til penge, returneres, fortrydes, videresælges eller videregives/ overdrages samt er uden garanti. Ved forudbetaling, er terapeuten kun bundet af aftale(r) ved godkendelse og når oplysninger, betaling og bankkvittering er rettidigt modtaget. Afbud og ændringer senere end præcis kl. 0900 to hverdage før, afregnes uagtet årsag og konsekvens til 100% af honoraret. Der anvendes mobilepay og andre betalingsmidler som fx kort eller checks modtages ikke. Kvittering udskrives og udleveres på pågældende møde og efterudstedes/-sendes ikk. Terapi er ikke en service og der er ingen service inkluderet i prisen. Der er ikke åbent før eller efter aftalte tid og forsinkelser skal straks medeles. Ved forsinkelser over 15 min. kan terapeuten aflyse aftalen for klientens regning. Metoden er uagtet kommercielle betegnelser psykologisk - psykoterapi. Mennesker er forskellige og behøver forskellige former for behandlinger. Koncepter, klippekort, tilbud og informationer fra terapeuten, emails og på dette site m.v. er ikke en anbefaling eller rådgivning, men en mulighed og valget/ ansvaret er altid klientens. Behandlingen er til enhver tid og i enhver henseende, for egen regning, ansvar og risiko. Klienten skal selv drive sin proces, sige til ved udfordringer og er ligeledes altid selv ansvarlig for hvad der høres og tolkes inkl. beslutninger, kommunikation, handlinger, reaktioner, helbred og sikkerhed af enhver art. Psykoterapi o.l. kan ikke erstatte eller tilsidesætte lægelige vurdering, diagnose, anbefaling og behandling. Ved tvivl, symptomer eller sygdom skal læge kontaktes. Det er kun læger der kan diagnosticere. Det forudsættes at du er egnet for psykoterapi, at din læge kan stå inde herfor og at du er jeg-stærk nok. Du må kun møde klar, ædru, rask og smittefri. Der modtages kun de aftalte deltagere og evt. gæster, som forud har betalt og afgivet kontaktoplysninger m.v. Børn kun efter særaftale. Spædbørn kan ikke modtages i klinikken. Kontoret er overtøjs-, sko- og røgfrit. Der må ikke medbringes dyr, drikke- eller spisevarer. Rammen, betingelserne og terapeutens anvisninger skal altid efterkommes og i modsat fald kan processen afbrydes for klientens regning. For fuld version af betingelserne, se under menupunktet Kontakt. Terms / betingelserne accepteres straks og uforbeholdent ved booking, afgivelse af kontaktinfo, betaling og deltagelse.