Af Kasper Larsen

Psykoterapeut med speciale i parterapi

Erhverv2019-02-07T09:27:54+00:00

Erhverv

Erhverv – Relationer – København – Valby

  • Sparring, mentoring, coaching, supervision og kurser
  • Det hele menneske og alle dets livsområder
  • Arbejdsliv og privatliv inkl. familie og parforhold

Det hele menneske og virksomheden

Medarbejderen er virksomhedens vigtigste ressource. Som det hele menneske er det vigtigt, at vi både trives fysisk, psykiske, socialt og eksistentielt. Gør medarbejderen ikke det, så påvirker det performance og dem omkring. Kort sagt. Det er et system og når der er een der lider i systemet, så lider alle – i princippet og som udgangspunkt. Uanset om det er i virksomheden eller i familien.

Privatliv og arbejdsliv er forbundene livsområder

Medarbejderens livsområder hænger sammen. Når der fx er mistrivsel i parforholdet og famlien, så går det fx udover søvn, fokus og performance på arbejdet. Og når der er udfordringer, problemer eller stress på arbejdet, påvirker det trivsel, overskud og nærvær i parforholdet og familien. Vi påvirker hinanden og er afhængige af hinanden.

Et fald i arbejdsindsatsen på op til 70%

Der skal faktisk ikke så meget til. Selv kortvarige og moderate problemer i privatlivet, familien og parforholdet medfører typisk et fald i performance på arbejdet på 30%. Større problemer og kriser som fx sygdom, ulykke, dødsfald, assisteret reproduktion, utroskab og alkoholproblemer sender ofte indsatsen på arbejdet til tælling med et dyk på 70% – over halve til hele år. Hvis ikke også fravær, sygemelding, orlov eller jobskifte. Kriser som fx utroskab og skilsmisse tager typisk to år, før medarbejderen er helt oppe igen. Det er dyrt og smertefuldt for alle parter. Alle ønsker et godt arbejdsliv og alle ønsker at performe på arbejdet. Men det er ikke nemmere, hvis man først er nede. Og når vi er nede går det også udover kommunikation og problemløsning. Det kan være en ond spiral.

Problemerne hænger sammen – privat og på jobbet

Ikke nok med det, så hænger flere af problemerne sammen. Eksempelvis giver generelle udfordringer med kommunikation og problemløsning også stress. Stress, medfører kort lunte og kommunikationsproblemer samt svækker overblik og opgaveløsning. Stress og søvnproblemer hænger sammen. Søvnproblemer kan desuden medfører forværring eller opståen af andre problemer, lidelser, svækkelse af imunforsvaret og sygdomme. Stress kan udvikle sig til angst og depression. Eller sorg, kan udvikle sig til søvnproblemer, stress, angst og depression. Og når vi ikke har de rette betingelser til at performe på arbejdet, risikerer vi at komme bagud – så bider det sig selv i halen.

Problemer på arbejdet eller i parforholdet, kan udvikle sig til frustration, der dulmes ved resignering, selvmedicinering eller alkohol. Alkohol svækker nattesøvnen, restitutionen, hjernekapaciteten, indsatsen på arbejdet og trivslen i hjemmet og parforholdet. Alkoholproblemer og parforholdsproblemer, kan medføre fx utroskab og/eller skilsmisse. Alkohol er den største enkeltstående årsag til parforholdsproblemer og skilsmisse. Der er ofte alkohol involveret ved utroskab. Og utroskab opstår ofte i forbindelse med arbejdslivet/arbejdspladsen … og seksuelle problemer. Op til 70% af alle skilsmisser i hele OECD skyldes problemer med sexlivet. Mange af ovenstående problemer hænger desuden sammen med systemet omkring kost, motion, vægt og energiniveau. Er du interesseret, tilbyder Parterapi-parterapeut.dk derfor også gerne en gratis, anonym og gensidig uforpligtende bodyscanning samt sundhedstips.

De fire centrale ressourcer

Ligesom livsområderne hænger sammen, så gør de primære ressourcer det også. De fire primære ressourcer er kommunikation, problemløsning, nærhed og fleksibilitet. Det handler således i princippet altid om relationer, kommunikation, samarbejde og ledelse. Relationen til dig selv, familien og virksomheden. Kommunikation med dig selv og omverdenen. Ledelse og selvledelse. Desuden handler det om at forstå, at det ikke kun er problemerne der er overførbare mellem livsområderne. Ressourcerne er heldigvis også overføres. Det er heldigt da de fleste allerede performer i et livsområde, for så skal de kun have hjælp til at overfør disse ressourcer til de andre områder, hvor de ikke performer og trives.

Lang og dyb privat og professionel erfaring

Kasper Larsen hos Parterapi-parterapeut.dk er fra 1966 samt har lang og dyb international erfaring indenfor både det private og erhvervslivet – på et personligt og individuelt plan samt på organisatorisk niveau. Det gælder både strategi, hr, team, organisation, projekt og proces samt forretning, pædagogik og psykologi. Fundamentet er det hele menneske og de tre intelligenser – hjerne, hjerte og krop. Udgangspunket er komplekst og han elsker at gøre det enkelt og handlingsorienteret. Spændet er relationer, kommunikation, samarbejde og ledelse. Og målet er at støtte den enkelte og virksomheden i udvikling, forandring, performance og livskvalitet.

Uddannelsesmæssigt har Kasper en mba samt er både internationalt certificeret nlp-coach, voksenpædagogisk uddannet og europæisk eksamineret psykoterapeut med speciale i relationer, stress, alkohol og seksualitet. Derudover er han projektleder, lean manager, access bars facilitator og erfaren i diverse personprofilsystemer som disc, mbti/jti og enneagrammet. Primære arbejdssprog er dansk og engelsk. Sekundært engelsk, tysk, fransk, svensk og norsk – øresund’sk.

Parterapi-parterapeut.dk’s tilbud til erhverv

Ring for yderligere oplysninger

Ring 61661900 og fortæl kort om din situation og hør om dine muligheder.