Af Kasper Larsen

Psykoterapeut med speciale i parterapi

Access Bars2019-06-28T11:29:11+00:00

Access Bars

Access Bars© er en psykologisk, mental og energetisk kropsterapi.

Den består af en let berøring af 32 punkter på hovedet, som stimulerer positiv forandring i hjernen samt frigør tyngende oplevelser, følelser og tanker. Denne blide, behagelige og naturlige teknik arbejder på at frigive fysiske og mentale blokeringer som er lagret i kroppen og sindet samt at skabe større bevidsthed, lethed og herlighed omkring alle områder af livet – som du er villig til at forandre. Som minimum er Access Bars afstressende og I bedste fald forandrer Access dit liv.

Healende effekt og helt afslappende

Access Bars© er den eneste form for terapeutisk behandling, hvor du ikke selv behøver at være aktiv for at opnå forandring. Du behøver ikke engang at forstå Access Bars for at det virker. Tværtimod, det skal opleves. Den afslappende og healende effekt ved Access Bars har desuden samme evidensbaserede resultater som dyb meditation – også for dem der ikke kan meditere. Der forskes løbende i resultaterne ved Access Bars og senest viser valid forskning, at Access Bars forøger hjernekapaciteten samt reducerer stress, angst og depression med over 80%.

Essensen af Access Bars©

Access Bars© og psykoterapi eller parterapi handler altså om bevidsthed og muligheder samt relationen til dig selv, din partner og omverden. Relation til krop, hjerte, hjerne, energi, muligheder og handling. Det er en sund psyke og ånd i en sund krop, der med god energi skaber sund adfærd og resultater. Access Bars er altså en psykologisk metode og en række praktiske værktøjer, der kan hjælpe dig i forhold til bevidsthed, kreativitet, muligheder og beslutninger samt energi, handling, forandring og sundhed.

Et forløb med Access Bars©

Behandling med Access Bars© er en del af den psykologiske samtaleterapi hos Parterapi-parterapeut.dk. Det ene behandlingsværktøj udelukker dog ikke det andet. Du kan vælge at få samtaleterapi eller Access Bars kropsterapi – eller begge dele på samme tid og til samme pris. Du kan få Access Bars alene eller sammen med din partner – til en og samme pris. Det kan foregå ved, at I får Access Bars på skift, samtidig med almindelig psykoterapi og parterapi – eller ved at det kun en af jer, der modtager Access Bars. Blot det at være i rummet sammen med partneren, der får Access Bars, er beroligende og helende.

To behandlinger for en pris

Du behøver ikke at være klient i forvejen hos Parterapi-parterapeut.dk. Der er mange der kommer udefra og får Bars. Kender du ikke metoderne i forvejen, skal du lige prøve det et par gange, før du bedre kan se fordelene og forandringerne. Forandringer har det med at manifestere sig på mange måder og er vi låste på bestemte resultater, ser vi det måske slet ikke. Et forløb med Access Bars foregår ligesom forløb i almindelig psykoterapi og parterapi, hvor der startes op med en enkelt konsultation, hvorefter der kan købes et klippekort. Har du allerede et klippekort, så gælder det naturligvis også til Access Bars.

Book access bars, psykoterapi og parterapi

Haster det, får du en tid indenfor en uge.

Er det akut, kommer du til med det samme.

Ring på 61661900.

Introduktion til Access Consciousness® og Access Bars®

Nedenfor kan du læse mere om Access Bars, der er grundelementet i Access Consciousness®, som også tilbyder facilitering, clearings og kropsprocesser. Herefter en artikel med afsnit om anvendelsesområder, effekt på kort og langt sigt, evidens, Access og parforholdet, Access og kropsprocesser, Access ROAR til chok og traume samt den livgivende Energetic Body Process.

Det handler om relationer ©

Kort sagt handler Access Bars om bevidsthed og relationer. Hvordan du bevidstgør og relaterer dig til dig selv, din krop, partner og omverden – livet, fortiden, nutiden og fremtiden. Alt inkl. familie, opvækst og ophav samt arbejde, penge, bolig, sundhed og seksualitet.

Essensen i udfordringerne er grundlæggende det samme og løsningen udspringer af din bevidsthed. Forskellen ligger i hvordan du ønsker at arbejde med dine ubalancer, muligheder og selvregulering. Nogle er til ord og andre er til krop. Andre igen, en kombination af krop og ord. Parterapi-parterapeut.dk i København tilbyder derfor Samtaleterapi og Acces Bars Kropsterapi.

Hvad er Access Bars?

Access Bars® er en blid kropsterapi, der arbejder på flere niveauer i forhold til din psyke, mentalitet, krop og energi samt dine tanker, ønsker, mål, parathed og blokeringer. Ved en let berøring af de 32 punkter på hovedet, stimulerers der en positiv forandring i hjernen samt en defragmentering af gamle hindrende elektromagnetiske rester af oplevelser, stress, tanke og følelser. Denne neutrale og ikke-invasive teknik arbejder på at frigive fysiske og mentale blokeringer. På det umiddelbare plan er Bars afstressende. I et større perspektiv kan du med Bars forandre dit liv. Access Bars er for alle. Der kræves ingen forudsætninger. Både børn, unge og voksne, kan have gavn og glæde af Bars.

Access Bars, bevidsthed og muligheder

Access Bars® handler om lethed, glæde og herlighed. Om bevidsthed, valgmuligheder og det gode liv vi alle drømmer om og allerede havde skabt, hvis vi kunne. For hvis vi med vores nuværende indstilling, energi og hjerne kunne skabe det liv vi ville, havde vi jo allerede gjort det. Så der skal noget andet til. Det kan være Bars. Og det der virker for dig, har du med dig resten af livet. Access Bars har i hvert fald forandret mit eget liv. Jeg har også set det forandre andres ved fx umiddelbart at skabe ro og overskud samt at frigøre energi og at løsne eller berolige tankerne. På mange måder bliver hjernen med alderen tynget af data, erfaringer, beslutninger, vaner og leveregler, som farver eller låser vores perceptionsevne, energi, kreativitet og muligheder. Omtrent som en computer, der også bliver tynget af data, tilføjelsesprogrammer og cookies. Du kender det godt. Når du har haft en mobil eller pc i mere end 18 måneder, begynder den at bliver langsommere, hakke eller at gå ned. Så skal den genopfriskes. Omtrent på samme måde, kan du med Bars rense ud og åbne op samt skabe ro, lethed og flow i din hjerne, psyke og energi.

Hvordan virker Access Bars?

Hjernen med dens synapser, kemi og elektriske signaler såvel som resten af kroppen, er et stort elektrokemisk system med sit eget elektromagnetiske felt. Dette system kan både påvirkes og påvirke andre. Fysisk som psykisk. Det er ikke mystisk. Det er blot videnskab og kendes også fra kvantefysikken. Det der er nyt er, at man ved hjælp af Access Bars® har fundet en massageteknik, hvor man kan påvirke og udnytte disse forhold på en konstruktiv og uanstrengt måde i kombination med spørgsmål og psykoterapi. På den måde kan vi både skabe bedre flow og forbindelse til os selv, hjernen, kroppen og vores relationer samt bevidsthed, potentiale og muligheder.

Access Bars og det blide tryk

Access Bars® og Access Consciousness® omfatter det at lære, at være åben og bevidst i nuet, uden at dømme og fordømme eller at være styret af ubevidste agendaer. Selve behandlingen udgør en let berøring og energetisk aktivering af de 32 punkter på hovedet. Punkterne repræsenterer de oplevelser, tanker, idéer, beslutninger, overbevisninger, følelser og energier, som vi gennem livet har lagret i underbevidstheden omkring de forskellige livsområder, som de 32 bars-punkter og deres interne forbindelser (bars) repræsenterer. Herved kan der frigøres energi og gives slip på de gamle mentale, emotionelle og energetiske mønstre og begrænsninger i de forskellige livsområder, som klienten ønsker og er parat til at give slip på – i forbindelse med at der opnås en tilstand, som er afslappet, helende og åbnende for de ubevidste ressourcer, potentialer og muligheder. Samtidig skabes der bedre forbindelser og samspil mellem de forskellige områder i hjernen (brain coherence / cohesion) samt mellem hjerne, krop og hjerte (heart coherence / cohesion). Kunne du tænke dig det?

Access Bars behandling – uden at gøre andet end at slappe af og modtage

Behandlingen modtages fuldt påklædt og liggende på en professionel briks. Der er mulighed for en terapeutisk samtale under behandlingen, men det er ikke påkrævet.

Selve Bars-behandlingen vare varer mellem 20 til 70 minutter. Der arbejdes typisk i konsultationer af 80 minutter, hvor der først og/eller til sidst er mulighed for at komme tilstede samt at have en psykoterapeutisk samtale, som bevidst eller ubevidst kan tages med ind i den terapeutiske behandling.

Er du interesseret i Bars, kan du booker en psykoterapeutisk konsultation, hvor du kan tale om hvor du er og hvad du søger samt få Bars under konsultationen. Herefter kan terapien gentages så ofte og så hurtigt du ønsker.

Access Bars, attitude, værktøjer og spørgsmål

Access Bars® er ikke kun en terapeutisk massage. Bars er også en række terapeutiske processer, værktøjer, clearings og spørgeteknikker, hvormed du kan kan udvikle en mere positiv, åben og modtagelig indstilling samt et mere kreativt og kraftfuldt sind. Spørgsmål er nemlig med til at åben op og skabe muligheder. I den vestlige verden har vi en tendens til at fokusere på struktur, orden, resultater og svar i et forsøg på at kontrollere eller at undgå kreativitetens foranderlighed og midlertidige, men skabende, kaotiske uorden og uforudsigelighed. Men i det øjeblik vi har fundet svarene, stiller vi os blot tilfredse. Så lukker sindet, processen, energien, kreativiteten og nysgerrigheden ned. Bars er derfor en positiv, fordomsfri og nysgerrig indstilling til at stille sig selv spørgsmål samt at blive i spørgsmålene og processerne omkring muligheder og udvikling. På den måde er spørgsmålene i Access vigtigere end svarene.

Eksempelvis:

 • Hvad nu, hvis formålet med livet var at have det sjovt?
 • Hvis alt var muligt, hvordan skulle dit liv så være?
 • Hvor har du valgt, at du ikke har nogle valg?
 • Hvilke valg har du i virkeligheden og hvad skal der til?
 • Hvad skal du opfatte, vide, være og modtage for at du kan manifestere dine drømme?
 • Hvad ville du gøre, hvis du ikke kunne fejle eller der ikke fantes rigtigt og forkert?
 • Hvad hvis du kan ændre den tankning, følelse, adfærd og identitet, der begrænser dig?
 • Hvad skal der til for, at give slip på den tænkning, følelse, adfærd og selvopfattelse?
 • Hvis du virkelig skal leve dit liv i dag, hvad vil du så vælge og hvem vil du så vælge at være?
 • Hvad hvis du kunne vælge lige hvad du ville i ti sekunder, de næste ti, de næste ti … ?
 • Hvad skal der til for, at det bliver bedre end du overhovedet kan forestille dig?
 • Hvad ved du allerede om hvad der er muligt, som du aldrig før har overvejet?
 • Hvad er rigtigt og godt ved dig og din situation, som du ikke allerede indser?
 • Hvad er du allerede taknemmelig for i dag?

Hvor kommer Access Bars fra?

Access Bars® har eksisteret i ca. 30 år, kommer fra USA og er udviklet Gary M. Douglas og medstifter Dr. Dain Heer. Bars benyttes i ca. 30 lande over hele verdenen og af mange tusinde Bars Practitioners med hvert deres specialer. Mine specialer er det psykosociale – det psykoterapeutiske og relationelle. Bars er en del af Access Consciousness™ og godkendt af IICT samt The National Certification Board for Therapeutic Massage i USA.

Det er Gary M. Duglas som har fundet de 32 punkter, hvor behandlingen bl.a. rettes mod bevidsthed, tilpasning, modstand, glæde, sorg, healing, fred, ro, venlighed, taknemmelighed, håb, drømme, krop, aldring, seksualitet, relationer, kommunikation, kreativitet, skabelse, kontrol, kraft, penge, tid, rum, univers, form, struktur, restrukturering, reaktivering, gendannelse og manifestation samt kombinationer heraf.

Artikel om Access Bars and the possibilities

I nedenstående artikel kan du læse om:

 • Udbytte og forskning
 • Anvendelsesområder
 • Bars og parforholdet
 • Metoderne og evidens
 • Gængse spørgsmål

Hvad kan Access Bars gøre for dig?

Udbyttet ved Access Bars® er individuelt og afhænger af klienten. Størstedelen af klienterne begynder allerede at opleve resultater efter tredje gang og straks efter første gang oplever de fleste større ro og velvære samt bedre søvn, fokusering, overskud og humør. Hvis det virker for dig, har du måske fundet et værktøj for livet?

Den terapeutiske effekt på kort sigt

På det umiddelbare plan oplever de fleste Access Bars®, som dyb velvære, afslapning og afstresning. Bars hjælper typisk klienten til at komme ned i kroppen og tættere på sig selv, sin essens og det der er vigtigt i livet. Derudover styrker Bars klienten i at være til og at være i nuet samt at åbne op, tage imod og give slip – både i forhold til begrænsende og hindrende overbevisninger samt selve behandlingen, processen, relationerne og livet.

Modtagelighed og væren er vigtige funktioner for vores autencitet, personlighed, livskvalitet, selvregulering og sundhed. Særligt i en handlings- og resultatorienteret verden, hvor mange ender op som perfektionistiske og stressede ‘human doings’ frem for ‘human beings’. I en kultur som er norm- og præstationsorienteret, er vi typisk fastlåste i den polarisering, der handler om at præstere, yde og at give. Men som mennesker, er vi som planter. Derfor er det vigtigt, at vi lærer at modtage næring. Ikke kun, hvis vi ønsker at overleve, men også hvis vi skal leve, trives og vokse. Bars åbner desuden op for mulighed for mere flow, lethed, glæde, herlighed og overdådighed.

Bars virker afstressende fordi det sænker hastigheden på hjernebølgerne, hvormed klienten kommer ned i en alfa-tilstand, der dels aktiverer kroppens restituerende og selvhelbredende kræfter og dels åbner op for flere idéer, muligheder og skabelse – ved fx i højere grad at slippe den kausale, lineære, rationelle og begrænsende tænkning inkl. de ubevidste og hindrende forestillinger, holdninger, erfaringer, koncepter, domme, fordomme, konklusioner, beslutninger og overbevisninger. Særligt i forhold til hvad der er muligt og umuligt, rigtigt og forkert, godt og ondt, belønning og straf samt meningsfuldt og meningsløst.

På den måde støtter Bars klienten i at slippe det, der fastholder bestemte mønstre. Det kan være tanke- og adfærdsmønster, som egentlig ikke er klientens egne. De kan komme fra andre eller være noget der har lagret sig i underbevidstheden fra fx barndom, opvækst, uddannelse, arbejde eller religion. Særligt barndommen. For først efter seks- til otteårsalderen evner vi at skelne. Indtil da sluger vi alt hvad vi ser og hører råt. Men selvom vi har en evne til at skelne, er det er ikke altid vi bruger den, for ofte kører vi på autopilot i hamsterhjulets rotteræs. På den måde bliver mange underlagt det de har lært af andre. De er dermed sjældent helt er dem selv og lever ikke helt deres eget liv. Bars understøtter rejsen hjem mod et autentisk selv og liv. Dit liv, ikke de andres – eller et liv der er baseret på de andres projektioner, forventninger, overbevisninger og begrænsninger.

Der er mange, der populært sagt, kalder Bars for brain-wellness. Teknisk set kan Bars sidestilles med en form for meditation eller mindfulness, med alle de positive og evidensbaserede terapeutiske resultater, der er derved. Der er forskelligt hvordan denne form for meditative tilstand opleves og hvad den gør for folk, men du er selv i kontrol. Nogle er vågne og afslappede samtidig med at de føler sig lette eller som om de svæver. Andre falder i en søvn, der minder om et powernap. Man siger også at en behandling med access bars svarer til to timers søvn. Kunne du også have gavn og glæde af det alene? Mange kommer desuden i en dyb meditativ tilstand, der føles som noget mellem det at være vågen og at sove – eller at være ude i universet. I bund og grund forskellige udtryk for det samme. Det er effektivt og unikt i sig selv, da mange mennesker ikke formår at meditere, selvom det er gavnligt. Særligt hvis man lider af fx stressfulde belastningsreaktioner, bekymring, angst, uro, depression eller søvnproblemer – der begrænser restitution, rekreation, energi, psyke, krop, helbred og livsudfoldelse. Lyder det interessant?

Den terapeutiske effekt på længere sigt

Men Access Bars® er meget mere end det. Som sagt, har Bars forandret mit eget liv, ligesom jeg har set mange smukke og fantastiske forandringer hos andre og deres omgivelser. Men det er helt individuelt, kan opleves over tid og på mange forskellige måder.

Nogle gange kommer det snigende og andre gange med det samme. De fleste skal have et par behandlinger før de begynder at registre noget. Nogle oplever intet – de opdager det ikke. Andre meget og hurtigt. Nogle gange kan man se en mere direkte sammenhæng med Bars og andre gange ikke. Du kan derfor starte med en enkel psykoterapeutisk konsultation og selv opleve hvordan det er. Sagt i bedste ånd, så er Bars i værste fald dyb afslapning og i bedste fald kan det forandre dit liv. Så hvad er der at betænke sig på?

De fleste bliver altså mere afslappede og afstressede, får mere energi og overskud, bliver mere åbne og positive eller sover bedre og mindre. Samtidig med at de lukker ned for ‘the monkey mind and the constant chatter in the head’, får de mere ro og bliver mindre bekymrede. Andre får bare mere uanstrengthed, lethed, munterhed, glæde og herlighed i deres liv. Andre igen får lettere ved at få gjort det de længe har ønsket og holdt sig tilbage fra eller skaber straks større, konkrete og radikale forandringer og resultater i deres liv – psykisk, fysisk, sundhedsmæssigt, relationelt, privat, arbejdsmæssigt og økonomisk. Hvordan kan det blive endnu bedre end det?

Bars er ikke religiøst, men da Bars både har en terapeutisk effekt på hjerne, psyke, fysik og relationer samt hjælper dig til komme ned i kroppen og tættere på dig selv, kan Bars også støtte dig i at komme tættere på din personlige intuition, visdom og essensens eller spiritualitet, som nogle kalder det. Det kan omfatte dine ubevidste potentialer og den du i virkeligheden er samtidig med, at du slipper de begrænsende vurderinger, fordømmelser, selvopfattelser og kropsopfattelser. Når du engagerer dig i forandring, udvikling og heling, er du heller ikke længere kun med til at gøre noget godt for dig selv, men i princippet også for den verden og det univers, som du er en del af. Kan der være en sammenhæng? De fleste er så meget mere og så meget større end de og deres nærmest tror. Måske er luften mellem os ikke noget der skaber afstand, men noget der forbinder os? Måske er vi i virkeligheden uendelige væsner? Måske er der en sandhed om sommerfugleeffekten (the butterfly effekt)? Måske er der en sandhed omkring Jung’s begreb synkronisitet? Og måske er der ting vi slet ikke er bevidste om eller har opdaget, at vi i virkeligheden allerede ved? Eller er det blot kvantefysik og intuition?

Access Bars, erfaring og meditation

Jeg er selv et temmeligt rationelt menneske med begge ben på jorden. Selvom jeg har mediteret i over 15 år, har jeg dog aldrig oplevet noget så enkelt, effektivt, positivt og gavnligt som Access. Selv i perioder, hvor jeg har mediteret i op til to timer dagligt, har jeg ikke oplevet noget så effektfuldt som Bars. Når jeg i dag selv modtager Bars, oplever jeg samtidig en kraftfuld effekt på min meditationspraksis – hvor jeg nu med kun 12 minutters daglig meditation, kommer ind i samme dybe, afslappede og helende tilstand.

Access Bars og evidens

Der findes allerede en lang række forskning og evidens for Access Consciousness Bars. Nedenfor et par af eksemplerne. Seneste forskning har bl.a. vist at Access Bars udvider din hjerne kapacitet samt reducer angst og depression med over 80%.

Access Bars og evidens – på dansk

Neuroforsker Dr. Jeffrey L. Fannin (thoughtgenius.com) foretaget scanninger af forskellige menneskers hjerne før og efter en enkelt Bars-behandling. Resultaterne er helt fantastiske, se selv på videoen Review of Access Bars®. På SoundCloud kan du også høre Dr. Dain Heer’s speak om Dr. Jeffrey L. Fannin’s resultater omkring Brain Mapping efter Bars. Et af de seneste forskningsprojekter af Dr. Terrie Hope, som videnskabeligt og teknisk set også er blevet trykprøvet professionelt, viser netop en gavnlig terapeutsik effekt med over 80% positiv forandring ved angst og depression … selvmordstanker og brain coherence / brain cohesion.

En del parallel forskning påpeger ligeledes, hvordan vores nervesystemer, kontakt og relation kan berolige, smertelindre og hele. Se eksempelvis When lovers touch, their breathing and heartbeat syncs while pain wanes. En effekt der både kan udnyttes i parforholdet samt i relationen og arbejdet mellem Bars-behandleren og klienten. Selvsamme erkendte mekanismer og fænomener omkring Bars, forklares også helt parallelt i en video om bl.a. entities af Eckhart Tolle.

Anvendelsesområder for Access Bars

Med tiden er der flere og flere klienter som rapporterer individuelle fordele og positive resultater ved Access Bars®. Bars er baseret på åbenhed, muligheder, ukomplicerethed og uanstrengthed. Bars i sig selv, tager derfor ikke udgangspunkt i (selv-)begrænsende diagnoser og rettes ikke specifikt mod afgrænsende eller afgrænsende diagnoser. Bars er en understøttende del af min psykoterapi, som arbejder i forhold til der hvor klienten er samt det som klienten er parart til at tage imod, give slip på og forandre. Nedenfor eksempler på ting, som klienter har rapporteret efter Bars.

Access Bars kan give mere og bedre

 • Overskud, klarhed, fokus, energi, mod og styrke
 • Uanstrengthed, lethed, fred, ro, sindsro og balance
 • Herlighed, rigdom, overflod og overdådighed
 • Munterhed, nydelse, glæde og lykke
 • Relationer, kærlighed, parforhold og familie
 • Kropskontakt, kropsbevidsthed, kropsidentitet, sanselighed og seksualitet
 • Selvkærlighed, livsnydelse og livskvalitet
 • Indsigt, bevidsthed, væren, nærvær og væren tilstede i nuet
 • Venlighed, åbenhed, modtagelighed og taknemmelighed
 • Kommunikation, kreativitet, håb og drømme
 • Valgmuligheder, frihed, skaberkraft, penge og bedre økonomi
 • Sundhed, restitution, selvhelbredelse, heling, velvære og afslappethed
 • Robusthed ved modstand, modgang, skuffelser og nederlag i livet
 • Afbalancering af hjernebølgerne, emotionel stabilitet, flow og synkronisitet
 • Afstemning af forvirrende, begrænsende, modsatrettede og forstyrrende tanker og følelser
 • Oprydning i fortid, opvækst, barndom, uafsluttede situationer og dårlige/brudte relationer

Access Bars kan afhjælpe eller reducere:

 • Spændinger, træthed, smerte og hovedpine
 • Forvirring, tvivl og beslutningsbesvær
 • Indre uro, rastløshed og anspændthed
 • Interpersonelle og interpersonelle konflikter
 • Udbrændthed, stress, bekymring, angst og eksamensangst
 • Tristhed, modløshed, håbløshed, opgivenhed og depression
 • Søvnproblemer, søvnforstyrrelse og søvnløshed
 • Træthed, aldring, vægt og overvægt
 • Trang, forbrug og afhængighed af fx mad, sukker, tobak, alkohol og medicin
 • Uhensigtsmæssige tankemønstre, negativ selvtale, selvkritik og selvfordømmelse
 • Vurderinger, kritik, domme, fordomme og fordømmelser
 • Negative tanker, tankemylder og tanker der kører i ring
 • Fokuseringsbesvær, koncentrationsbesvær, flakken og hyperaktivitet
 • Allergi, hypersensitivitet, dårlig hud, hudproblemer og fx psoriasis
 • Bogstavdiagnoser som fx ADHD, OCD og PTSD
 • Forskellige former for kriser, traume, tab og sorg
 • Forstyrrende minder, tanker og følelser fra fortiden
 • Voksen barn af alkoholikere og andre dysfunktionelle familier

Det er dit synspunkt, der skaber din virkelighed, og ikke din virkelighed, der skaber dit synspunkt.

Så hvad ellers er muligt? Og hvordan kan det bliver endnu bedre?

Access Bars, parforhold og parterapi

 • Hvad ville der ske, hvis du begyndte at tænke på en ny og anderledes måde?
 • Hvad, hvis dit parforhold og liv kunne blive sjovt at leve igen?
 • Tænk, hvis du havde det så sjovt, at du ikke behøvede at hænge i detaljer og bekymringer?
 • Forestil dig, at du var let, venlig, kærlig og blid mod dig selv?
 • Og i stand til at modtage godhed og kærlighed fra din partner og omverdenen?

Access Bars, relationer, parforhold og kærlighed

Vi lærer hele tiden og lige fra barns ben, at der er noget rigtigt og forkert samt godt og dårligt. De fleste har ligeledes svært ved at elske sig selv samt at være lette, blide, venlige og kærlige mod sig selv.Omvendt har mange dygtigt lært at evaluere, vurdere, dømme, fordømme, kritisere og … at straffe sig selv. Så i stedet søger de i alle deres relationer een, der vil give og være mod dem, hvad de ikke selv formår at give og være mod dem selv. Samtidig med, at de er begrænset af et negativt filter, hvorigennem de oplever og skaber forventninger til relationerne, parforholdet og virkeligheden.

Hvem er jeg i dag og hvilket fantastiske storslået eventyr vil jeg skabe?

Men hvad nu, hvis det er tid til at være god mod dig selv? Når du er god mod dig selv, bliver du nemlig i stand til at modtage godhed fra andre. Og når du elsker dig selv og har en god relation til dig selv, kan du skabe en hvilket som helst relation eller parforhold, der fungerer for dig. På samme måde ekspanderer energien, når I fokuserer på og taler om, hvad der er muligt, interessant og inspirerende. Dem der ændrer virkeligheden, er dem der ikke lytter til, hvad der ikke er muligt. De fleste parforhold går døde, fordi de kulsejler i regler og inerti samt slækker på nysgerrighed, initiativ og kreativitet. Hvad ville være muligt, hvis I ikke længere var styret af denne virkelighed? Og hvad hvis det er jeres synspunkter der skaber virkeligheden og ikke omvendt?

To for samme pris og endnu flere muligheder med Bars og parterapi

Ovenstående er noget af det som Parterapi-parterapeut.dk forsøger at støtte jer i, gennem en kombination af parterapi, psykoterapi og Access Bars®. Afhængigt af hvad I aftaler med psyko- og parterapeuten, kan I komme individuelt, som par og på skift eller dele konsultationstiden mellem jer. I kan også modtage kropsterapi på samme tid med at I modtager samtaleterapi.

Det er videnskabeligt bevist, at det felt og den energi der skabes under en Bars-behandling positivt påvirker de øvrige i rummet. Personligt har jeg foretaget før-og-efter målinger, både på klienten og på klientens partner – som blot har siddet i rummet under Bars-behandlingen. Og begge målinger viser signifikante forbedringer. Så kom og vær med mens din partner får Bars – det er samme pris. Hvad ellers er muligt? Jo, eksempelvis er mange parforhold kulsejlet på grund af individuelle udfordringer, seksuelle problemer, stress, arbejde, angst, depression, sorg eller alkoholproblemer m.v. Og her kan Bars også være et supplement i individuelle og fælles proces.

Bars, parterapi og the connection model vs. the creation model

Mange har således svage sider, mangler, fejl og huller, de kan få udfyldt via en partner. Selvsamme stærke sider ved partneren, vi i starten fascineres og tiltrækkes af. Det er ofte sådan vi forbinder os med hinanden. Det kaldes The connection model. Når vi får det vi ønsker, er vi glade. I modsat fald er vi kede af det. På den måde bliver parforholdet en rollercoaster. Hvad nu, hvis der fandtes en anden model for parforholdet? Hvad nu, hvis det er muligt at skabe det man kunne kalde The creation model. Hvor det i stedet handler om, hvad man kan skabe sammen? Hvilken bevidsthed og energi man kunne skabe sammen og hvad man så kunne skabe med den? Kærlighed, børn, bolig, hobbyer, projekter, rejser, forretning, økonomi … ? Hvilket liv og hvilken relation ville I så skabe?

Bars, parterapi og the maintenance model vs. the creation model

Har I fokus på at vedligeholde eller at skabe? Og hvad er sjovest, at vedligeholde og reparere på parforholdet eller at skabe og at udvikle parforholdet? Lever I et parforhold i problemerne eller mulighederne? Hvad er lettest og herligst, at løse problemer eller at skabe noget sammen?

De fleste par som har fundet noget godt sammen, mister al deres bevidsthed og energi ved at kæmpe med at holde fast på det der var engang og som ofte allerede er forældet. Frem for at fokusere på de muligheder der lige her og nu samt det de kan skabe sammen i den aktuelle situation. Det skyldes, at mange på grund af ubevidste valg, er endt op i at leve i problemerne frem for løsningerne. Access Bars Consciousness omfatter metoder, der sigter mod bevidsthed, mulighed og skabelse – med ease, joy and glory.

Access Bars og parforholdsproblemer

Viste du at Access Bars® også rettes mod særlige punkter og livsområder, der er gavnlige for parforholdet? Og viste du at Access Bars både kan indgå i psykoterapien og parterapien samt understøtte din, partnerens og jeres fælles proces? Kunne du eksempelvis tænke dig at styrke flow på områder som:

 • Bevidsthed og kommunikation
 • Kreativitet, håb, drømme, tid og rum
 • Skabelse af forbindelser og livsformer
 • Form, struktur, penge, økonomi og kontrol
 • Krop, aldring og seksualitet
 • Venlighed, taknemmelighed, fred og ro
 • Glæde, sorg og healing
 • Sikring og fastholdelse af det gode

Access Bars® og parterapi handler altså om relationen mellem krop, hjerte, hjerne, energi og handling samt hvordan I justerer, vælger, samordner, afstemmer, harmoniserer og centrerer de fem faktorer. Det er også det der hedder alignment og selvregulering. Altså rette tanke, valg, energi og handling i rette samspil med partneren og omgivelserne.

Access Body Process

Du og din krop ved det allerede. Nu er det også almen kendt, at vores opvækst, fortid, oplevelser, følelser og tanker former vores krop, kropsholdning, celler og sundhedstilstand. Det påvirker vores overskud, levevaner, kost og eventuelle selvafledelse, selvmedicinering og selvbedøvelse.

Forenklet sagt, vi oplever noget ubehageligt, tænker noget uhensigtsmæssigt og føler noget negativ. Det hører vores krop og det påvirker vores velvære, funktion og sundhedstilstand over tid. Det er et system, der hænger sammen. På den måde skaber vi ubalance, symptomer og sygdom. Omvendt kan psykoterapi i form samtaleterapi og kropsterapi, være med til at forebygge, bremse, stoppe eller vende den negative spiral – ved mistanke om sygdom, skal egen læge selvfølgelig altid kontaktes.

Parterapi-parterapeut.dk og Access Consciousness tilbyder derfor – udover Access Bars inkl. facilitering og clearings på dansk og engelsk – også diverse kropsprocesser ved chok, traumer m.v. Det kan være små som store chok og traumer. Alt lige fra chok og traumer i forbindelse med knubs, uheld, forstuvninger og brud til operationer og operationsar. Jeg har selv en gang i forbindelse med en hockeykamp forstuvet min fod kraftigt og efter blot en behandling kunne jeg løbe på foden igen. Det kan også handle om ubalancer i forbindelse med dårligt immunforsvar og celleforandringer samt chok og traumer, der er lagret i kroppen på grund af vold, misbrug, overgreb og neglekt fra eksempelvis barndommen – det som fx kendes hos voksne børn af alkoholikere.

Access Consciousness & ROAR

Når det mere specifikt handler om chok og traumer som fx neglekt, overgreb, misbrug og vold fra eksempelvis barndommen – fysisk som psykologisk – så er Parterapi-parterapeut.dk certificeret Dr. Lisa Cooneys chock og traumehelende og frisættende proces.

Det er en proces, hvor du starter med at erkende og anerkende dig selv, din krop, virkeligheden og fortid. Det sker via et arbejde med de fire begrænsende parametre – de fire D’er: Denying, Defending, Disconnecting & Dissociating. Hermed frigør du dig fra dit chok og traumes fængsel. Herefter skabes der lindring via de fire E’er: Embracing, Examining, Embodying & Expanding. Endelig finder du nøglen til din frigørelse og nye liv via de fire C’er: Choosing, Committing, Collaborating & Creating. Derudover anvendes der energetiske- og åndedrætsøvelser.

Efter enhver Roar-process og samtaleterapi, er der mulighed for kropsproces, således at dine mentale, følelsesmæssige og psykologisk forandringer også kan integreres kropsligt. Selvom det indimellem kan være udfordrende at kigge sine dæmoner i øjnene, så er Roar-processen også utrolig smuk, varm og kærlig. Gå fra at overleve til at leve med Roar – Radically Orgasmically Alive Reality – en ny, levende, fri og vibrerende realitet for dig og dit liv.

Energetic Facelift

Energetic Facelift er en kropsproces (body process), der handler om healing og livsenergi. Den er en særlig helende, styrkende og livsgivende proces, der styrker selvkærlighed og selvværd. Selvom det hedder Energetic Facelift, så er det forskønnende det mindste og egentlig blot et biprodukt. Det er selve energien der er det afgørende og det som indefra påvirker aldringsprocesserne og udseende.

Hos Parterapi-parterapeut.dk er Energetic Facelift en del af den psykoterapeutiske behandling efter fx utroskab, udbrændthed, krise, chok og traume, når den psykologiske kriseproces kommer til nyorienteringsfasen og livsenergien skal have et boost.

Det der også gør at Energetic Facelift er en fantastisk kropsproces er, at den indeholder minimum 30 andre energier og kropsprocesser. Jeg har således oplevet klienter, der ved Energetic Facelift samtidig fik helet chok, traumer og overgreb samt løsnet seksuel fastlåsthed og integreret dele af deres krop og psyke, som de ellers havde dissocieret.

F.eks. udtalte en udbrændt midaldrende forretningsmand efter blot en behandling, at han havde smidt sit ansigtspanser og at han følte sig som en på 16. En midaldrende konsulent forlod klinikken efter en behandling og udtalte at hun følte sig helt afstresset, klar til at genoptage sit arbejde og at hun følte det som om at hele hendes ryg og krop var strammet op. En aldrende underviser efterlod sin sorg og gik ud ad døren med ny tørst på livet. En ung mand der følte sig fastlåst, hemmet og begrænset på baggrund af en traumatisk barndom, blev hel og frigjort efter en enkel behandling.

Access bars og psykoterapi

Jeg er som krops- og gestaltterapeut, først og fremmest psykoterapeut. Dernæst henter jeg inspiration, elementer, værktøjer og teknikker fra bl.a. access bars, coaching, nlp, kognitiv terapi, systemisk terapi, imagoterapi, buddhistisk meditation, drømmearbejde, jungiansk analyse og pædagogisk udviklingspsykologi.

Bars og gestalt psykoterapi inkl. parterapi og sexologi på et gestaltterapeutisk grundlag komplementerer hinanden og har en række sammenfald i forhold til deres fundament, indhold og formål. Bars og gestalt psykoterapi/ parterapi handler om at skabe bevidsthed (awareness), ansvar, valgmuligheder (choice) og selvregulering (self-regulation) i livet, fællesskabet, parforholdet og familien. Begge metoder er fremadrettede samt sigter mod autencitet og sundhed – fravær af sygdom og psykologisk lidelse.

Bars og gestaltterapi handler også om at frigøre sig fra polariteten i ens tanker, følelser, prægning og begrænsning. Polarisering er en form for kompleksitetshåndtering, hvor vi for nemhedens skyld deler vores oplevelser ind i fx rigtige og forkerte og gode eller dårlige. Polarisering kan forhindre os i at se nuancerne og tingene som de virkelig er samt at foretage effektiv selvregulering og forandring. Polariseringen bliver nemlig en del af vores mentale filtre, virkelighedsbillede og kort over virkeligheden, som vi enten ser og filtrerer virkeligheden igennem eller putter ned over virkeligheden, os selv og vores relationer. På den måde søger vi ensretning og orden samt undgår forskellighed og konflikt, i stedet for blot se forskellene som interessante synspunkter (allowance) og muligheder m.v. Altså bevidsthedsudvidende i stedet for forkert, konfliktuelle eller begrænsende.

Som psykoterapeut, parterapeut og sexolog tilbyder jeg psykologisk behandling i form af individuel psykoterapi, parterapi og familieterapi. Herunder terapi til voksne børn af alkoholikere, relationel alkoholbehandling, imagoterapi, sexologisk samtaleterapi og sorgterapi. Som coach tilbyder jeg under ErhvervsCoach® bl.a. erhvervscoaching, karrierecoaching, ledercoaching, partnerskabcoaching, teamcoaching og stresscoaching.

Bars, psykoterapi og parterapi – hvad er bedst?

Man har længe forsøgt at forske i meditation, mindfulness og de mange forskellige terapiformer. Der kan dog jfr. bl.a. Psykiatrifonden ikke gives et klart billede eller bevis. Det afhænger i praksis af parathed, hvem man er og hvad man er til. Så se for dig selv og hvordan Bars virker for dig. For hvis det virker for dig, har du fundet dig et værktøj for livet. Se også filmen Beyond Words.

Ofte stillede spørgsmål om Access Bars®

Bars kan minde om meget andet, men for en god ordens skyld, så er Bars fx ikke:

 • Kranio-sakral-terapi
 • Pep-talk eller positiv psykologi
 • Hypnose eller hypnoterapi
 • Magi eller religion
 • Medicinsk eller sundhedsfaglig behandling
 • En erstatning for læge eller lægehjælp

Når man tager på rejse mod heling, udvikling og forandring, så er det hele mennesket der er på rejse. Ikke kun psyken, men også kroppen. Det er meget individuelt, hvordan det opleves og hvor hurtigt det går. Det kan fx komme an på hvor meget bagage man har med, hvor rejsevandt og fleksibel man er eller hvor let man har ved at give slip og at tage imod.

For nogle er det let og smertefri. Nogle har som en naturlig del af livet, kropslige reaktioner. Det er ikke en del af Bars. Bars er heller ikke lægegerning og alle symptomer skal, som altid, tages alvorligt. Brug alm. sund fornuft og kontakt læge ved tvivl. Oplever du derimod at et Bars-punkt kører længe efter konsultationen samtidig med at du finder det ubehageligt og du ønsker at det skal stoppe, kan du trykke ‘hårdt’ på bars-punktet, hvorefter det stopper. Hvor ‘hårdt’ og hvor længe, er individuelt. Prøv dig frem et par gange og stopper det umiddelbart ikke, så er det noget andet end Bars.

Da der under Bars arbejdes der med energierne, kan du og hjernen efterfølgende registrere sult og tørst. Det er derfor godt med frisk luft, vand og føde – inkl. sukker og salt. Omvendt kan det give hovedpine eller ubehag. Det er altså tilladt at drikke og spise eller snacke efter Bars. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor sundt det skal være – hvis man er til det, så er cola ofte godt. De fleste skal ligeledes bruge et par minutter på at komme tilbage til hverdagen. Du skal derfor lige tage en mundfuld luft inden du sætter dig op på cyklen eller drejer tændingsnøglen.

Acces Bars kursus & certificering